اگر از همراهان همیشگی پرشین تولز هستید، حتماً مقاله قبلی در مورد روش‌های کسب‌ درآمد از فتوشاپ را خوانده‌اید! در این مقاله هم قصد داریم به بررسی ادامه این بحث بپردازیم تا بتوانید با استفاده از این سیستم، مشتریان کسب‌وکار خود را مدیریت کنید و راحت‌تر فروش خود را افزایش دهید.

لایت روم یک برنامه قدرتمند برای ذخیره و استخراج تصاویراست؛ اگر قصد دارید که تصاویر خود را در شبکه های اجتماعی بارگذاری کنید و یا میخواهید روی هارد دیسک ذخیره کنید، یا قصد ساخت گالری تحت وب و کتاب را دارید، این برنامه میتواند به شما کمک کند فایل های بزرگ و پرحجم RAW را به JPEG تبدیل نمایید. برخلاف فتوشاپ، لایت روم یک ویرایشگر عکس غیرمخرب است؛ نیازی نیست نگران فشردن دکمه‌ی «save as» باشید. لایت روم اصلا دکمه‌ی «save» ندارد. تمام ویرایش‌ها به‌صورت اتوماتیک در کاتالوگ لایت روم نگه داشته می‌شوند و آنجا پایگاه داده‌ی ویرایش‌ها و تاریخچه‌ی کارهای شما است.

چرا از لایت روم استفاده کنم؟

اگر عکس‌های raw می‌گیرید، توصیه می‌کنم به عنوان اولین قدم مدیریت عکس، عکس‌های خود را در لایت روم وارد کنید. لایت روم یک ویرایشگر عکس raw است و با وجود آن به Adobe Camera Raw احتیاج پیدا نخواهید کرد. همچنین به‌واسطه‌ی توانایی‌هایی مدیریت عکس در لایت روم، می‌توانید هم‌زمان با وارد کردن عکس‌ها، آن ها را مرتب کنید. لایت‌روم برای اکثر ویرایش‌های ساده‌ی عکس مانند بُریدن، اصلاح وایت بالانس، نوردهی، تنظیمات هیستوگرام، تنظیم منحنی‌های تونال، تبدیل سیاه و سفید، بالا بردن وضوح تصویر، کاهش نویز، تصحیحات پروفایل لنز، لرزش و اشباع مناسب است. اگر در برنامه‌ی Adobe Camera Raw احساس راحتی می‌کنید، با کار در محیط لایت روم نیز راحت خواهید بود. اگر یک عکاس تازه‌کار هستید، به احتمال زیاد با این گزینه‌ها تحت تاثیر قرار خواهید گرفت. استفاده از لایت روم از فتوشاپ بسیار آسان‌تر است و می‌توانید در مدت کوتاهی استفاده از آن را یاد بگیرید.

جریان کار در لایت روم چگونه است؟

در بحث جریان کار(workflow) لایت روم خیلی قوی‌تر از فتوشاپ است. در لایت‌روم می‌توانید کلکسیون بسازید، کلمه‌های کلیدی اضافه کنید، جای چند عکس یا چند فایل را در هارد خود عوض کنید، اسلایدشو درست کنید، کتاب چاپ کنید و عکس‌های خود را به‌راحتی مستقیما در فیسبوک به اشتراک بگذارید. همچنین، می‌توانید ویرایش‌های مختلف عکس را روی عکس‌های دیگر کپی کنید. اگر فکر می‌کنید کار با اکشن‌ها در فتوشاپ آسان است، سخت در اشتباهید! چرا که قابل مقایسه با آسانی آن‌ها در لایت روم نیست. همچنین می‌توانید از پیش‌فرض‌های لایت روم برای اعمال تنظیمات متداول روی عکس‌های خود استفاده کنید. درنتیجه، برای عکاسانی که عکس‌هایی با فرمت raw می‌گیرند و تعداد عکس‌های آن‌ها بالا است (برای مثال در عروسی‌ها، پرتره یا عکاسی از بچه‌ها)، لایت‌روم در وقت آن‌ها صرفه‌جویی خواهد کرد.

پس چه زمانی از فتوشاپ استفاده کنم؟

پاسخ آسان است: زمانی که نمی‌توانید از لایت‌روم استفاده کنید. بسته به نوع عکاسی‌ای که انجام می‌دهید، ممکن است بسیار زیاد یا خیلی کم از فتوشاپ استفاده کنید. با این وجود، حوزه‌های خاصی وجود دارند که اعمال و المان‌های فتوشاپ در آن بهتر از لایت روم عمل می‌کند.

این اعمال عبارتند از:

  • روتوش پیشرفته: اگر می‌خواهید هنگام ویرایش عکس‌ها روی پیکسل‌ها کنترل داشته باشید، اگر می‌خواهید یک دست را لاغرتر کنید یا می‌خواهید قد یک نفر را بلندتر کنید، به فتوشاپ نیاز دارید.
  • HDR: با این که پلاگین‌های HDR فوق‌العاده‌ای برای لایت روم وجود دارد (مانند Photomatix)، اما اگر می‌خواهید چند عکس را با یکدیگر مخلوط کنید تا نورها و سایه‌ها را با چند افشای مختلف بیرون بکشید، فتوشاپ می‌تواند این کار را انجام دهد.نکته مهم این است که لایت‌روم هم می‌تواند این کار را انجام دهد اما اثر آن متفاوت است.
  • پانوراما: در فتوشاپ می‌توانید چندین عکس را به هم بچسبانید و پانوراماهای زیبایی درست کنید. البته لایت‌روم هم می‌تواند این کار را انجام دهد اما اثر آن متفاوت است.
  • Healing پیشرفته: در لایت روم، شما می‌توانید لکه‌ها و موهای شلخته را حذف کنید، می‌توانید دندان‌ها را سفید کنید و اشیای کوچک را حذف کنید اما این توانایی‌ها به‌اندازه‌ی توانایی‌های ابزارهای patch و healing brush‌ در فتوشاپ فوق‌العاده و جادویی نیستند.

همانطور که گفته شد پاسخ مستقیمی برای این سوال وجود ندارد. خبر خوب این است که می‌توانید از هر دو به همراه هم استفاده کنید؛ چرا که این دو نرم‌افزار به‌خوبی تجمیع می‌شوند (مخصوصا در Creative Cloud). اگر تازه شروع به عکاسی کرده‌اید، لایت روم محل خوبی برای شروع است. می‌توانید بعدها فتوشاپ را نیز به نرم‌افزار ویرایش عکس خود اضافه کنید.

در لایت‌روم، وسوسه نشوید که برای تمام عناصری که در طرح وجود دارد از همه افکت‌های پررنگ‌ و لعاب یا شلوغ استفاده کنید. این افکت‌ها ابزار کار شما هستند، تفاوت‌ها و کاربرد هر یک از آنها را به‌خوبی درک کنید. موضوع اصلی که در طرح وجود دارد باید حاوی افکت‌ها باشد تا طراحی تکمیل گردد و کاربر از تجربه آن حس خوبی بیابد. ظرافت در طراحی کلید طراحی مطلوب است. اگر برروی عناصر مختلفی از طرح، از یک افکت مشابه استفاده می‌کنید، بنابراین بهتر است که لایه‌های آن را کپی پیست کنید تا مطمئن شوید افکت‌ها کاملاً یکسان هستند. همچنین در مورد نورپردازی کلی طرح و زمان استفاده از آن، دقت بیشتری به‌خرج بدهید. وقتی شک دارید، نور را خاموش کنید تا هر قسمت از طرح را بتوانید به‌تنهایی و به دلخواه خود بسازید.

هم لایت روم و هم فتوشاپ، نرم‌افزارهای فوق‌العاده‌ای هستند که می‌توانند خلاقیت شما را در مراحل پس از پردازش به واقعیت تبدیل کنند. کافی‌ست برای هر پروژه ابزار و برنامه‌ی درست ویرایش عکس را بسته به نیازهای خود انتخاب کنید. در مقاله بعدی به بررسی ادامه این بحث می‌پردازیم.

 

 

طراح گرافیک و وب‌سایت، متخصص تولید محتوای حرفه‌ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ، طراحی سایت، سئو

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *