اگر استارت آپ یا کسب و کاری دارید و می خواهید در کمترین زمان ممکن رشد کنید، استفاده از تبلیغات اینترنتی راه کار مناسبی است. ما در مقالات قبلی به بررسی موضوع تبلیغات اینترنتی و انواع آن برای استارت آپ ها پرداختیم و در این مقاله به بررسی ادامه این موضوع می پردازیم.
تکنیک های موفقیت در موبایل مارکتینگ
در ادامه چند تکنیک ساده برای موفقیت بیشتر کسب وکار شما در موبایل مارکتینگ را ارائه خواهیم داد.
وب سایت سازگار با موبایل (Mobile-Friendly)
امروزه داشتن وب سایتی سازگار با موبایل، یک گزینه نیست، بلکه از موارد ضروری محسوب می شود. یکی از شاخص های بسیار مهم برای اینکه گوگل یک سایت را بالاتر نمایش دهد این است که آن سایت نمایش بهتری برای دستگاه های موبایل داشته باشد. برای دیدن وضعیت سایت شما در موبایل می توانید به فاکتور رنکینگ سازگاری با موبایل (Mobile-Friendliness) گوگل مراجعه کنید.
- سازگاری با موبایل برای موتورهای جستجو به این معنی است که مطالب در صفحات دستگاه های همراه به صورتی نمایش داده شود که نیازی به اسکرول (پیمایش) کردن به طرفین (در راستای عرض صفحه) یا زوم کردن نباشد.
- مطالب به سرعت بارگذاری (لود) شود.
- هیچ خطای خاص موبایلی (Mobile-Specific Error) در وب سایت ایجاد نشود.
حتی گوگل ابزار رایگان سنجش میزان سازگاری با موبایل را نیز در اختیار بازاریابان قرار داده است که با استفاده از آن می توانند بهترین راه بهبود سایت خود را شناسایی کنند. مهم ترین دلیل برای داشتن وب سایتی سازگار با موبایل، ایجاد تجربه ی کاربری یکسان و جذاب برای کاربران است. تجربهٔ کاربری موبایل (Mobile UX) روی هر یک از مراحل چرخهٔ خرید تأثیر چشم گیری دارد:
- ۶۴٪ از کاربران وبی که از دستگاه های همراه استفاده می کنند، درصورت لود نشدن صفحات ظرف ۱۰ ثانیه این صفحات را ترک می کنند.
- ۳۵٪ از مدیران نمی توانند خرید موردنظر خود را انجام دهند، زیرا وب سایتی که از آن بازدید کرده اند با موبایل سازگار نیست.
- ۹۰٪ از مدیران ارشد شرکت ها برای تحقیق درمورد خریدهای شرکت شان از دستگاه های همراه استفاده می کنند.
اطمینان یافتن از یکسان بودن تجربه کاربری وب سایت شما در دستگاه های همراه مختلف باید از اهداف اصلی بازاریابی شما باشد.
تبلیغات در تلفن همراه با استفاده از ایمیل
با در نظر گرفتن اینکه ۵۷٪ از ایمیل ها در پلتفرم های همراه باز می شود و ۶۹٪ از کاربران تلفن همراه ایمیل هایی را که با موبایل سازگاری ندارند، پاک می کنند، روشن است که مخاطبان به کمپین های ایمیلی در دستگاه های همراه توجه دارند.
بیشتر ارائه دهندگان خدمات ارسال ایمیل انبوه از طراحی واکنش گرا (Responsive Design) استفاده می کنند. یعنی ساختار محتوای صفحهٔ وب به طور خودکار به صورتی نمایش داده می شود که در هر دستگاهی به خوبی قابل مشاهده باشد. ولی با این وجود باز هم موارد مهمی وجود دارد که با درنظر داشتن کاربران موبایلی خود، باید در طراحی فراخوان عمل ایمیل ها مورد توجه قرار دهیم.
- دکمه ی فراخوان را در اوایل پیام (هر کجا در نیمه ی بالای صفحه که امکان پذیر است) قرار دهید.
- دکمه ها دست کم ۴۴ × ۴۴ پیکسل باشد تا کاربر به راحتی بتواند برای کلیک روی آن ها ضربه بزنند.
در ایمیل های ارسالی، آنچه در صندوق ورودی موبایل نمایش داده می شود، باید بهینه شده باشد. در فیلد نام فرستنده (From) حداکثر ۲۳ کاراکتر و در قسمت موضوع (Subject) نیز حداکثر ۳۸ کاراکتر وارد کنید.
به صفحات فرود نیز توجه داشته باشید. اگر ایمیل شما با موبایل سازگار باشد، ولی کاربر با کلیک روی لینک نمایش داده شده در آن به صفحه ای وارد شود که برای موبایل بهینه سازی نشده است، به احتمال زیاد این مسئله موجب نا امیدی کاربر و خروج او از آن صفحه می شود. طراحی صفحه فرود تاثیر بالایی بر نرخ تبدیل کاربران موبایلی دارد.
طراحی صفحه ی فرود منحصر به فرد برای هر کمپین تبلیغات ایمیلی روشی بسیار خوب جهت بهینه سازی آن صفحه برای کاربران تلفن همراه است.
در زمان طراحی این صفحهٔ فرود منحصربه فرد و سازگار با موبایل باید نکات زیر را درنظر داشته باشید:
- فراموش نکنید که خوانندگان از انگشتان خود برای انتخاب المان های سایت استفاده می کنند. بنابراین از دکمه های تصویری با اندازه مشخص استفاده کنید و طرح و زمینه ی صفحه را ساده طراحی کنید.
- از حداقل فرم ها و شکل ها استفاده کنید. هرچه تعداد فیلدها کمتر باشد، بهتر است.
- اندازه تصاویر مورد استفاده باید برای دستگاه های مختلف قابل تغییر باشد.
- صفحه باید در هر دو حالت عمودی و افقی خوب به نظر برسد.
- با بازاریابی شبکههای اجتماعی روی موبایل آشنا شوید
بازاریابی پیامکی باید شخصی سازی شود
بازاریابی پیامکی باید کاملاً شخصی سازی شود چرا که شما پیامی را مستقیماً به دستگاه شخصی مشتری یا مشتری بالقوه خاصی ارسال می کنید.
SMS و MMS (که البته در ایران آنچنان رشد نکرد) کانال های بسیار قدرتمندی برای بازاریابی موبایلی هستند. بیش از ۳٫۶ میلیارد نفر در دنیا می توانند پیام های SMS را دریافت کنند و ۹۰٪ این پیام ها ظرف ۳ دقیقه پس از دریافت باز می شوند (درحالی که این زمان برای ایمیل ها به طور میانگین ۹۰ دقیقه است). توجه داشته باشید که:
- نرخ میانگین باز کردن پیامک ۹۸٪ است، در حالی که این نرخ برای ایمیل ها ۲۲٪ است.
- پیام های متنی و پیامک ها در جذب مشتریان ۸ برابر مؤثرتر هستند.
باید توجه داشته باشید که بازاریابی مستقیم در دستگاه های همراه، شخصی تر از هدف قرار دادن مخاطبان از طریق کانال های دیگر است. وقتی با استفاده از ایمیل، SMS یا MMS در دستگاه تلفن همراه با فردی ارتباط برقرار می کنید، یعنی وارد جیب یا کیف او شده اید. بنابراین باید خودمانی، محترمانه و واضح صحبت کنید، یعنی:
- متنی که تهیه می کنید باید کمتر از ۱۶۰ کاراکتر داشته باشد.
- از اصطلاحات عامیانه یا حروف اختصاری استفاده نکنید.
- چیز ارزشمندی را به دریافت کنندهٔ پیام ارائه دهید.
- به طور مشخص این مسئله را روشن کنید که چه کسی پیام را ارسال کرده است.
- دعوت به اقدام (CTA) واضح و مشخصی ایجاد کنید.
- آشنایی با تبلیغات موبایلی و مزایای آن برای کسبوکارها
متاسفانه در کشور ما همان طور که همه می دانیم و آن را به وفور تجربه کرده ایم بازاریابی پیامکی بسیار ناشیانه و مزاحمت وار استفاده شده است و از این رو هیچوقت ما را ترغیب به استفاده نکرده است. چرا که:
- باید شماره موبایل افراد با اجازه خودشان گرفته شده باشد
- نباید کمیت ارسال تبلیغ زیاد باشد.
- باید تلاش شود تا متن و ارزش پیشنهادی در پیامک شخصی سازی شده و منحصربه فرد مشتری باشد
- باید امکان اعلامِ عدمِ علاقمندی وجود داشته باشد تا دیگر پیامی دریافت نکنند.
هیچکدام از این موارد متاسفانه در چند پیام تبلیغاتی که هر روز دریافت می کنیم دیده نمی شود و می بینیم که هیچ وقت نتیجه درستی از بازاریابی پیامکی نمی گیرند. البته برندهای بزرگ و آنلاین کشور به مرور در حال بهبود این اوضاع هستند.
در مقاله بعدی به بررسی ادامه این بحث می پردازیم.
خوب بود ممنون