سایت سازها ابزارهایی هستند که امکان ساخت و ویرایش سایتها را بدون نیاز به کدنویسی فراهم میکنند. امروزه راهحلهای کارآمدتری برای طراحی یک وبسایت وجود دارد. به عنوان مثال، با استفاده از یک سایت ساز، چه شما یک فریلنسر، وبلاگنویس یا صاحب کسب و کار باشید، میتوانید وبسایت خود را به راحتی طراحی و راهاندازی نمایید.
به عبارت دیگر، سایت ساز برنامه یا ابزاری است که به شما در ساخت یک وبسایت کمک میکند. یکی از بهترین نمونههای خارجی سایت سازها Wix میباشد.
در این مقاله به بررسی کامل این سایت ساز فوق العاده می پردازیم.
سایت ساز Wix چیست؟
اگر کمی در اینترنت در مورد فریمورکهای طراحی سایت و CMS ها جستجو کنید، به نمونههای متعددی برخورد میکنید که Wix.com نیز یکی از آنهاست. با جستجوی بیشتر در مورد سایت ساز Wix متوجه میشوید که این وبسایت یک ارائهدهنده خدمات ابری است و ایده اصلی این شرکت، ارائه یک ابر و کلاود بزرگ برای خدماتی مانند هاستینگ و CDN بوده است.
به تدریج، سایت ساز موفق Wix توانسته به محبوبیت برسد و به اصلیترین محصول و سرویسی که این شرکت ارائه میکند، تبدیل شود.
روند طراحی سایت در سایت ساز Wix
سایت ساز Wix بر خلاف بسیاری از سایت سازهای دیگر، روند جالبی را برای طراحی سایت خود استفاده کرده است و همین موضوع باعث شده که بعد از شاپیفای، در مقام دوم سایت سازهای پرکاربرد در دنیا قرار بگیرد.
در رابطه با این روند، باید گفت که طراحی سایت با استفاده از سایت ساز Wix میتواند چهار مرحله اصلی و اساسی داشته باشد. البته این مراحل به جز ثبتنامهای اولیه و وارد کردن اطلاعات فردی، ایمیل و مواردی از این دست است که همه ما با آنها آشنایی داریم.
وقتی که میخواهیم طراحی سایت با سایت ساز Wix را شروع کنیم لازم است که به سراغ سایت Wix.com رفته و با استفاده از اولین گزینهای که در صفحه اول به شما ارائه میشود، روی دکمه شروع کلیک کنید. اکنون میتوانید کار طراحی سایت را شروع کنید.
مراحل طراحی سایت با سایت ساز Wix به شرح زیر میباشد:
طراحی و انتخاب قالب
وقتی بعد از ثبت نام مقدماتی وارد سایت ساز Wix شده و کار راهاندازی سایت خود را شروع میکنید، در اولین مرحله باید قالبی که برای سایت خود می خواهید را انتخاب کنید. این قالبها میتواند دستهبندیهای متفاوتی داشته باشد، که بر اساس هدف اصلی سایت متغیر خواهد بود.
در صورتی که شما یک وب سایت فروشگاهی را در نظر بگیرید، میتوانید از وب سایت های فروشگاهی برای این موضوع استفاده کرده و یا اینکه به سراغ قالبهای چند منظوره بروید. سایت ساز Wix از تنوع زیادی در قالبها برخوردار است، که باید آن را در نظر گرفت.
اضافه کردن ویژگیها
مورد بعدی که در طراحی سایت با استفاده از سایت ساز Wix باید به سراغ آن رفت این است که شما چه قابلیتهای خاصی را برای استفاده در سایت خود مد نظر دارید. به عنوان مثال در صورتی که از قالبهای چند منظوره استفاده کرده باشید، میتوانید در اینجا ویژگی فروشگاه را به سایت خود اضافه کنید. همینطور قابلیتهای جذاب دیگری توسط سایت ساز Wix ارائه می شود، که می تواند بسیار کمک کننده باشد. از انواع مختلف این قابلیتها میتوان به bed and breakfast که یکی از محبوبترین قابلیتها برای رزرو اتاق هتل است، اشاره کرد که با استقبال جهانی مواجه شده است و کاربران میتوانند در همین جا این ویژگیهایی خاص را به سایت خود اضافه کنند.
باید در نظر داشت که این ویژگیها میتواند وضعیت رایگان بودن سایت ساز Wix را تغییر داده و استفاده از این ویژگیهای حرفهای مستلزم پرداخت هزینه میباشند.
ویرایش view موبایل
یکی از اصلیترین و حرفهای ترین اقداماتی که سایت ساز Wix در اختیار کاربران خود قرار میدهد و در سایر سایت سازها به آن توجه چندانی نمیشود، این است که شما قادر خواهید بود ویو موبایلی که سایت شما خواهد داشت را نیز کنترل کرده و آن را دقیقاً با استفاده از درگ و دراپ کردن ویرایش کنید، و ببینید که کاربران سایت شما را در موبایل به چه صورتی میبینند.
در رابطه با این موضوع باید گفت که سایت ساز Wix یک ادیتور قدرتمند را برای این کار در اختیار کاربر قرار میدهد.
تنظیمات سئو
مورد دیگری که جالب است و سایت سازهای دیگر نیز به آن توجه کمتری دارند، موارد مربوط به سئو میباشد. سایت ساز Wix به شما یک فهرست کامل برای تنظیمات سئو معرفی میکند و شما باید آن را تکمیل کنید. در واقع سایت ساز Wix میخواهد تا سایت شما را به درون تجارت الکترونیک هل دهد و ظاهراً برای اینکه سایت شما به بازدهی برسد از شما هم بیشتر عجله دارد.
این نقاط قوت باعث میشود Wix یک انتخاب مناسب برای افرادی باشد که به دنبال ایجاد یک وبسایت حرفهای و کاربرپسند هستند.