جوملا یک سیستم مدیریت محتوا فوق العاده تحت وب است که در ساختن وب سایت و دیگر برنامههای تحت وب به شما کمک میکند. مهمتر اینکه جوملا یک برنامه اپن سورس است که به طور رایگان دراختیار همه قرار دارد. در این مقاله به بررسی برخی از بخشهای این سایتساز قدرتمند پرداختیم و در مقالات بعدی به بررسی بخشهای دیگر این CMS قدرتمند و حرفهای خواهیم پرداخت.
تنظیمات عیب یابی
در سیستمهای تحت وب ممکن است شما با مشکلاتی روبرو شوید که نمیتوانید به سادگی به دنبال مشکل بگردید! بنابراین در این سیستمها یک سیستم عیبیابی تعبیه شده است که با استفاده از آن میتوانید عملکرد تمامی بخشهای این سیستمها را مورد بررسی قرار دهید و مشکلی که در سایت شما رخ داده است را مشاهده کنید.
- عیب یابی زبان: این گزینه مربوط به عیبیابی زبان سایت شما است که با استفاده از آن میتوانید مشکلات زبان سایت خود را بیابید.
تنظیمات ذخیره ساز
با استفاده از این گزینه میتوانید به تعیین فعال بودن یا نبودن حالت ذخیره حافظه پنهان یا کش سایت خود بپردازید.
- ذخیره ساز: در این بخش میتوانید فعال یا غیرفعال بودن ذخیره حافظه پنهان خود را شخصیسازی کنید.
تنظیمات جلسه
در این بخش میتوانید مدت زمان فعالیت کاربران سایت خود که به پنل مدیریت دسترسی دارند را کنترل کنید.
- طول عمر جلسه: در این بخش میتوانید مدت زمانی را که اگر کاربران در بخش مدیریت هیچ فعالیتی ندارند را شخصیسازی کنید! این گزینه به امنیت وبسایت شما کمک زیادی میکند و مدت زمان انتخابی این بخش نباید زیادی باشد.
- نوع جلسه: در این بخش میتوانید نوع فعالیت کاربران را از طریق بخش PHP یا SQL تعیین کنید که این مورد بر اساس نیاز شما خواهد بود.
سرور
در این بخش میتوانید برخی از تنظیمات سروری که سایت جوملایی شما بر روی آن قرار دارد را شخصیسازی کنید.
- پرشین تولز خدمات متنوعی در زمینه سرور اختصاصی و سرور مجازی با سخت افزاز های گوناگون ارائه می کند.تیم فنی پرشین تولز آماده ارایه خدمات پشتیبانی نرم افزاری و نگهداری سرور به صورت شبانه روزی است.
تنظیمات سرور
در این بخش تنظیمات مربوط به فشردهسازی سایت شما از طریق سرور در دسترس است که با استفاده از آن میتوانید سرعت سایت خود را افزایش دهید.
- مسیر پوشه موقت: در این بخش میتوانید آدرس مربوط به ذخیرهسازی حافظه کش مربوط به افزایش سرعت و فشردهسازی فایلهای خود را مشخص کنید.
- فشرده سازی Gzip: با استفاده از این بخش میتوانید حالت فشردهسازی Gzip را فعال کنید؛ این حالت به افزایش سرعت سایت شما کمک زیادی میکند و میتوانید با افزایش سرعت سایت خود به افزایش رتبه سایت خود در موتور جستجو که یکی از فاکتورهای سئو است، بپردازید.
- گزارش خطا: با استفاده از این گزینه میتوانید نوع نمایش حالت خطا که از طریق سرور فراخوانی میشود را مشخص کنید.
- استفاده از HTTPS: با استفاده از این گزینه میتوانید گواهی SSl که برای سئو بسیار مهم است را در سایت خود فعال کنید؛ همچنین علاوه بر فعالسازی این بخش میتوانید به فعالسازی این حالت برای بخش مدیریت یا کاربران بپردازید. باتوجه به اینکه استفاده از SSl یکی از فاکتورهای اصلی سئو را شامل میشود، پیشنهاد ما این است که حتما برای بخش اصلی سایت آن را فعال کنید. از طرف دیگر استفاده از پروتکل HTTPS اتصال سایت شما را ایمن میکند و میتواند امنیت بخش مدیریت را تامین کند! بنابراین پیشنهاد میکنیم از این گزینه برای هردو بخش سایت استفاده کنید.
تنظیمات محلی
این بخش تنظیمات مربوط به زمان محلی مربوط به کشور ایران را شامل میشود که میتوانید با استفاده از ساعت جهانی، ساعت مربوط به سایت خود را تنظیم کنید.
- منطقه زمانی سرور: در این بخش میتوانید منطقه زمانی خود یعنی ایران که با نام Tehran در دسترس را انتخاب کنید تا زمان بومی ایران برای استفاده از جوملا انتخاب شود.
تنظیمات FTP
استفاده از FTP برای انتقال فایل با سرعت بالا از یک سیستم به یک سرور صورت میگیرد؛ با استفاده از این بخش میتوانید سرعت انتقال فایل در جوملا را افزایش دهید.
- فعال بودن FTP: با استفاده از این بخش میتوانید استفاده از FTP را در سایت جوملایی خود انتخاب کنید و اطلاعات آن را وارد کنید.
- هاست FTP: در این بخش میتوانید آدرس هاست خود را جهت استفاده از FTP وارد کنید.
- پورت FTP: در این بخش میتوانید پورت FTP هاست خود را جهت استفاده از آن وارد کنید.
- نام کاربری FTP: در این بخش میتوانید نام کاربری FTP خود را جهت استفاده از آن وارد کنید.
- رمزعبور FTP: در این بخش میتوانید رمزعبور FTP خود را جهت استفاده از آن وارد کنید.
- ریشه FTP: در این بخش میتوانید آدرس ریشه FTP را جهت ذخیرهسازی اطلاعاتی که از طریق آن قرار است به هاست منتقل شوند را وارد کنید.
تنظیمات Proxy
در این بخش میتوانید تنظیمات پروکسی سایت خود را وارد کنید؛ این گزینه به شما کمک میکند تا بتوانید برخی از کامپوننتهای جوملا را به صورت مستقیم بروزرسانی کنید.
- فعال کردن Proxy: با استفاده از این گزینه میتوانید سایت خود را به پروکسی متصل کنید تا بتوانید به صورت مستقیم به مخزن آپدیتهای جوملا دسترسی پیدا کنید.
- Proxy هاست: در این بخش میتوانید هاست پروکسی خود را وارد کنید تا جوملا به آن متصل شود.
- پورت Proxy: در این بخش میتوانید پورت پروکسی خود را وارد کنید.
- نامکاربری Proxy: در این بخش میتوانید نامکاربری پروکسی خود را وارد کنید.
- رمزعبور Proxy: در این بخش میتوانید رمزعبور پروکسی خود را وارد کنید.
تنظیمات پایگاه داده
این بخش اطلاعات مربوط به بخش پایگاه داده شما را شامل میشود که در هنگام نصب در این بخش وارد کردهاید.
- نوع پایگاه داده: در این بخش میتوانید به شخصیسازی نوع پایگاه داده خود بپردازید که اگر از هاستهای اشتراکی نظیر کنترل پنل cpanel یا دایرکتادمین استفاده میکنید، MYSQL است.
- نام هاست: در این بخش میتوانید به وارد کردن نوع هاست خود اقدام کنید که هاستهای سیپنل یا دایرکتادمین از محیط localhost استفاده میکنند. اگر از هاستهای دیگر استفاده میکنید ابتدا باید در این زمینه تحقیق کنید.
- پرشین تولز ارائه دهنده میزبانی وب بر روی سرورهای قدرتمند لینوکس و ویندوز ، در ایران و خارج از ایران به همراه کنترل پنل های قدرتمند plesk و cPanel که امکانات فراوانی برای مدیریت فایلها و دیتابیس فراهم می کنند.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پلنهای میزبانی وب به وبسایت پرشین تولز مراجعه فرمایید.
- نام کاربری پایگاه داده: در این بخش نیز باید نامکاربری پایگاه داده خود را وارد کنید.
- نام پایگاه داده: در این بخش نام پایگاه داده شما که در مرحله نصب وارد کردهاید، قابل مشاهده است.
جوملا یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا است که با استفاده از آن قادر به ایجاد یک سایت بسیار حرفهای، قدرتمند و بهینه برای موتورهای جستجو راهاندازی کنید.با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا قادر به راهاندازی انواع وبسایت با قابلیتهای مختلف خواهید بود که از این نظر یکی از برترین سیستمهای سایتساز در سراسر دنیا به شمار میآید.