جوملا یک سیستم اپنسوری بوده و امکان توسعه توسط برنامهنویسان تحت وب را دارد. در این مقاله به بررسی برخی از بخشهای این سایتساز قدرتمند پرداختیم و در مقالات بعدی به بررسی بخشهای دیگر این CMS قدرتمند و حرفهای خواهیم پرداخت.
تنظیمات مربوط به انتشار محتوا
در این بخش میتوانید تنظیمات مربوط به انتشار محتوای موردنظر خود را اعمال کنید؛ گاهی اوقات شما مطالبی را مینویسید اما نیاز به انتشار آن در زمان دیگری دارید! در این صورت میتوانید تاریخ انتشار و تنظیمات دیگر را مشخص کنید تا مطلب به صورت خودکار در زمان مشخصشده منتشر شود.
- آغاز انتشار: در این بخش شما باید زمان انتشار در سایت را وارد کنید؛ زمانی که در این فیلد وارد میکنید همان زمانی است که مطلب در سایت نمایش داده میشود.
- پایان انتشار: در این بخش شما باید زمان حذف مطلب از در سایت را وارد کنید؛ زمانی که در این فیلد وارد میکنید همان زمانی است که مطلب در سایت نمایش داده نمیشود اما در بخش مدیریت مطالب وجود دارد.
- تاریخ ایجاد: در این بخش میتوانید تاریخ ایجاد مطلب در سایت جوملایی خود را انتخاب کنید؛ این تاریخ در بخش مدیریت مطالب نمایش داده میشود اما اگر تیک مربوط به نمایش در صفحه مطلب را نزنید، در صفحه مطلب نمایش داده نمیشود.
- ایجاد توسط: این فیلد به شما نام نویسنده مطلب که مطلب را ایجاد کرده است، نمایش میدهد؛ این فیلم توسط خود سیستم مدیریت جوملا فراخوانی میشود و قابل تغییر نیست.
- ایجاد توسط نام مستعار: اگر نیاز به نمایش نام نویسنده دیگری به عنوان ایجادکننده مطلب را دارید، در این بخش میتوانید نام موردنظر خود را وارد کنید.
- تاریخ ویرایش: در این بخش میتوانید تاریخ آخرین ویرایش مطلب توسط نویسندگان سایت خود را مشاهده کنید.
- ویرایش توسط: در این بخش میتوانید نام نویسنده مربوط آخرین ویرایش مطلب در سایت خود را مشاهده کنید.
- کلیک ها شناسه: در این بخش میتوانید تعداد بازدیدهای صورت گرفته از مطلب موردنظر خود را مشاهده کنید؛ تعداد بازدید همان تعداد باز شدن صفحه مطلب توسط کاربران سایت شما است.
- توضیحات متا: در این بخش میتوانید توضیحات متای مطالب خود را وارد کنید؛ توضیحات متا خلاصهای از مطالب است که باید کلیدواژه اصلی محتوای شما را دربر بگیرد! این توضیحات متا در بخش نتایج جستجو گوگل به صورت خلاصه به کاربران نمایش داده میشود و از نظر سئو اهمیت بسیار زیادی دارد.
- کلید واژه های Meta: در این بخش میتوانید کلیدواژههای محتوای خود را وارد کنید؛ از نظر سئو به گفته متخصصان سئو کلیدواژههای این بخش اهمیت زیادی ندارند اما کلیدواژههای موجود در محتوای اصلی اهمیت زیادی دارند.
- کلید مرجع: در این بخش باید کلیدواژه اصلی محتوای خود را وارد کنید که محتوای اصلی شما بر اساس این کلیدواژه نگارش شده است.
- روباتها: در این بخش میتوانید سطح دسترسی رباتهای مربوط به موتورهای جستجو را شخصیسازی کنید.
- نویسنده: در این بخش میتوانید نام نویسنده مطلب خود را جهت نمایش در بخش نتایج جستجوی گوگل مشاهده کنید.
- مجوزهای محتوا: در این بخش میتوانید مجوزها و قوانین مربوط به کپیرایت مطالب خود را وارد کنید تا در صفحه مطلب نمایش داده شود.
- منبع خارجی: اگر مطالب شما ترجمه شده مطالبی از سایتهای خارجی هستند، با استفاده از این بخش میتوانید لینک صفحه خارجی را در سایت خود درج کنید تا بتوانید مسئولیت صحت مطالب را از خود سلب کنید!
- راهاندازی سایت با سیستم سایتساز جوملا – بخش اول
تنظیمات صفحه ویرایش
در این بخش برخی از تنظیمات مربوط به صفحه ویرایش مطلب در دسترس است که با استفاده آن میتوانید گزینههای مربوط به انتشار را در سایت خود نمایش دهید.
- نمایش گزینه انتشار: با استفاده از این گزینه میتوانید گزینه مربوط به انتشار یا عدم انتشار مطلب را در صفحه ویرایش هر محتوا انتخاب کنید؛ این گزینه به شما این امکان را میدهد که تاریخ انتشار یک مطلب را تغییر دهید یا نام نویسندگان آن را بر اساس نویسندگان سایت خود شخصیسازی کنید.
- نمایش گزینههای مطلب: با استفاده از این گزینه میتوانید ابزارهایی را که در صفحه ایجاد یا ویرایش مطلب وجود دارد را برای نویسندگان یا ویرایشگرهای محتوای سایت خود فعال یا غیرفعال کنید.
- تصاویر و لینکهای بخش مدیریت: با استفاده از این گزینه قادر در صفحه ویرایش مطلب خود فیلد اضافه کردن تصویر و لینک را فعال یا غیرفعال کنید.
- تصاویر و لینکهای بخش کاربری: این گزینه نیز مانند گزینه قبل برای فیلد تصاویر و لینکهای آن مطلب است؛ تفاوت این بخش این است که این گزینه برای بخش کاربران است و گزینه قبل به شما امکان فعالسازی این فیلدها را برای بخش مدیریت میدهد.
دسترسیها
این بخش به شما کمک میکند تا بتوانید مخاطبان و افرادی که میتوانند این مطلب را مطالعه کنند را مشخص کنید! به طور مثال میتوانید این مطلب را تنها به کاربران عضو یا نویسندگان سایت خود نمایش دهید و کاربران دیگر به آن دسترسی نداشته باشند.
- عمل: در این بخش میزان دسترسی نویسندگان برای حذف محتوا را میتوانید شخصیسازی کنید؛ البته نقشهای کاربری دیگری نیز وجود دارند که میتوانید شخصیسازی کنید.
- انتخاب تنظیمات جدید: در این بخش میتوانید میزان دسترسی کاربران مختلف با توجه به نیاز خود تنظیم کنید؛ در این بخش سه گزینه ارثبری (فراخوانی تنظیمات پیشفرض)، مجاز و غیرمجاز موجود است که دو گزینه آخر میتواند به فعالسازی یا غیرفعالسازی مستقیم کمک کند.
- تنظیمات اعمال شده: در این بخش تنظیمات انتخاب شده توسط شما در همین صفحه قابل مشاهده است که اگر باتوجه به نیاز شما نیست، میتوانید از طریق بخش انتخاب تنظیمات جدید آن را شخصیسازی کنید. پس از انتخاب این گزینه باتوجه به دسترسیهای همین بخش کاربران به بخشهای مختلف تعیین شده دسترسی خواهند داشت.
جوملا یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا است که با استفاده از آن قادر به ایجاد یک سایت بسیار حرفهای، قدرتمند و بهینه برای موتورهای جستجو راهاندازی کنید.با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا قادر به راهاندازی انواع وبسایت با قابلیتهای مختلف خواهید بود که از این نظر یکی از برترین سیستمهای سایتساز در سراسر دنیا به شمار میآید.