تصویربرداری زمانگریز یا همان تایملپس، بهترین راه برای مشاهدهی زیبایی فرایندهاییست که چشم(و یا حوصله!) اجازهی دیدن آنها را نمیدهد. در این روش تصویربرداری، میتوان مواردی مثل شکفتن گلها، غروب آفتاب و حرکت ابرها را در فیلمی سریع با نرخ فریم پایین تماشا کرد.
نکتهی قابل توجه عدم نیاز به دوربینی حرفهای برای گرفتن تایملپس است و با یک اپلیکیشن مناسب میتوان به راحتی چنین فیلمهایی خلق کرد. در ادامه به معرفی پنج اپلیکیشن برتر در این عرصه برای سیتم عامل اندروید و سیستم عامل iOS پرداختهایم.
Time Lapse Camera (اندروید)
این نرمافزار رایگان که به تازگی به پلیاستور اضافه شدهاست، در دو حالت Photo Lapse و Video Lapse باروشی بینظیر ویدیوهای تایملپس تهیه میکند.
در حالت Photo Lapse، اپلیکیشن در فاصلههای زمانی ثابت عکس گرفته و تصاویر را به هم وصل میکند تا یک ویدیو به دست بیاید. این حالت برای چشماندازهایی که روند تغییرات کندتری دارند(مثل غروب آفتاب) مناسبتر است.
اما حالت Video Lapse(که به عنوان Hyperlapse هم شناخته میشود) به فیلمبرداری با نرخ فریم پایین پرداخته و در عین حال فیلمرا متعادل کرده و از لرزش آن میکاهد؛ بهگونهای که برای ساخت ویدیویی مناسب باید مرتب دوربین در حال حرکت باشد. این حالت برای مواقعی که قصد داریم بخشهای متفاوتی را فیلمبرداری کرده و به صوری سریع به نمایش درآوریم بسیار مناسب است و تا ۲۴ ساعت امکان فیلمبرداری به کاربر میدهد.
از دیگر قابلیتهای این برنامه میتوان به اضافه کردن صدا، استفاده از فلش گوشی و همچنین مشاهدهی ویدیوهای دیگر کاربران اشاره کرد.
ضمنا توجه کنید که به گفتهی سازندگان این اپلیکیشن، رایگان بودن آن ممکن است امری دائمی نباشد و در آینده پولی شده و یا از تبلیغات درونبرنامهای استفاده کند.
نقاط قوت
- پشتیبانی از هر دو حالت Photo Lapse و Video Lapse
- امکان تغییر فریم
- عدم محدودیت در زمان
- امکان اضافه کردن صدا به ویدیو
نقاط ضعف
- عدم وجود امکان اضافه کردن ویدیوهای از پیش گرفتهشده
- نیاز به اطلاعات پایه دربارهی نرخ فریم
Hyperlapse by Instagram (آیفون)
این اپلیکیشن از بهترین انتخابها برای iOS است و قدرتی باورنکردنی در تهیهی ویدیوهای کمنوسان دارد به طوری که میتوانید از آن در حال پیادهروی و یا دوچرخهسواری نیز استفاده کنید و کل روز را به تهیهی فیلم بپردازید.
این نرمافزار میتواند سرعت ویدیو را تا ۱۲ برابر افزایش دهد و به کاربر اختیاراتی کامل برای کنترل نرخ فریم، آن هم بدون مصرف حافظهی اضافی، میدهد و در هر فریمی یک ویدیوی بینقص تهیه میکند.
نقاط قوت
- تهیهی ویدیوهای کاملا بینقص و بینوسان
- کنترل کامل کاربر بر روی نرخ فریم
- امکان فیلمبرداری تا ۲۴ ساعت
- بالابردن سرعت تا ۱۲ برابر
نقاط ضعف
- عدم وجود امکان اضافه کردن ویدیوهای از پیش گرفتهشده
- عدم وجود فیلتر و افکت
Microsoft HyperLapse Mobile(اندروید)
این اپلیکیشن در عین سادگی تواناییهای زیادی دارد و علاوه بر تصویربرداری امکان اضافهکردن ویدیو از گالری را نیز به شما میدهد.
از دیگر ویژگیهای بارز اهمیت آن میتوان به بالابردن سرعت تا ۳۲ برابر و نیز ذخیرهی ویدیو با کیفیتهای ۷۲۰ و ۱۰۸۰ اشاره کرد.
این برنامه هیچ پیچیدگی در استفاده نداشته و کاربر تنها کافیست که سرعت و اندکی از ویژگیهای فایل خروجی را تعیین کند. همچنین قدرت ثابتسازی ویدیو در این اپلیکیشن بسیار بالا بوده و کاربر حتی میتواند با قرار دادن سرعت بر روی ۱، از این قابلیت برای فیلمبرداری عادی استفاده کند.
از آنجایی که این اپلیکیشن برای حالت هایپرلپس است محدودیت زمانی داشته و میتوان از آن برای حداکثر ۲۰ دقیقه فیلمبرداری مداوم استفاده کرد. ضمنا از آن جایی که نرخ فریم توسط اپلیکیشن مدیریت میشود، حجم فایلهای خروجی معمولا بسیار بالاست.
باید درنهایت اشاره کنیم که در پایان هر ویدیو یک واترمارک نیز قرار داده میشود که البته با پرداخت درونبرنامهای قابل غیرفعالسازی است.
نقاط قوت
- سرعت تا ۳۲ برابر
- امکان ذخیرهی خروجی بر روی کارت حافظه
- راحت و بیدردسر
- ذخیره ویدیو با کیفیت ۷۲۰ و ۱۰۸۰
- امکان بارگذاری ویدیو از گالری
نقاط ضعف
- عدم کنترل بر نرخ فریم
- عدم پشتیبانی از افکت
- محدودیت زمانی
- واترمارک در انتهای هر ویدیو
Time Lapse Camera & Video(اندروید)
این نرمافزار امکانات زیادی را در اختیار کاربر میگذارد و ضمن پشتیبانی از هر دو حالت Video و Photo، هیچ محدودیت زمانیای را تحمیل نمیکند.
اما بهترین قابلیت این اپلیکیشن، توانایی تنظیم کردن زمان فیلمبرداری است و برای اتفاقاتی که در مواقعی خاص رخ میدهند(مثل غروب) بینظیر است. همچنین در صورت سریع بودن فیلم خروجی، کاربر میتواند با کاهش نرخ فریم کیفیت ویدیو را بهبود بخشد.
و نهایتا ذکر این مورد خالی از لطف نیست که در حین تصویربرداری میتوان در لحظاتی که اتفاق خاصی نمیافتد ویدیو را متوقف کرد.
البته لازم است بدانید که این برنامه درون خود تبلیغات دارد و هیچ راهی برای رهایی از آنها نیست.
نقاط قوت
- پشتیبانی از هر دو حالت Video و Photo
- عدم وجود محدودیت زمانی
- زمانبندی فیلمبرداری
- امکان تغییر نرخ فریم پس از تصویربرداری
- اطلاعرسانی به کاربر از حجم کم حافظه
- قدرت متوقف کردن فیلمبرداری
- توانایی تغییر رزولوشن
نقاط ضعف
- اندکی دشواری کار با اپلیکیشن
- عدم ذخیرهی مستقیم ویدیوها در کارت حافظه
iMotion (آیفون)
این اپلیکیشن پرامکانات، قدرت تصویربرداری تایملپس و استاپموشن(ویدیوهای بدون حرکت و که در اصل تصاویری پشت سر هم هستند) را در اختیار کاربران میگذارد. حداکثر فریم در این اپلیکیشن ۱۰ بوده و ویدیوها به صورت ۷۲۰ و ۱۰۸۰ تهیه میشوند و ضمنا میتوان پس از تصویربرداری به اصلاح فریم آنها پرداخت.
یک قابلیت دیگر این نرمافزار امکان پخش ویدیوها به صورت برعکس است که میتواند تصاویر جالبی را برای کاربر رقم بزند(مانند تبدیل غروب به طلوع!).
این اپلیکیشن با Apple Watch مطابق بوده و امکان کنترل و بازبینی ویدیو بر روی ساعت را در اختیار کاربران میگذارد. از جملهی این قابلیتها میتوان به شروع تصویربرداری توسط دستوری صوتی و یا حتی با یک نرمافزار دیگر اشاره کرد.
iMotion هیچ محدودیت زمانی نداشته و برای هر دو نوع تایملپس و هایپرلپس قابل استفاده است.
پس از تصویربرداری، اپلیکیشن افکتهای گوناگونی را در اختیار کاربر قرار داده و حتی با استفاده از فیلترها میتواند ویدیو را باکیفیتتر کند. بهتر است در نهایت به دو مورد دیگر نیز اشاره کنیم، اول آنکه این نرمافزار حتی حین فیلمبرداری نیز به طور خودکار به ذخیره کردن فایل خروجی میپردازد. دوم هم اینکه برخی از این قابلیتهای ذکر شده در نسخهی رایگان نبوده و باید با قیمت ۳.۹۹ دلار خریداری شوند.
نقاط قوت
- مدیریت روزولوشن
- تنظیم نرخ فریم و نرخ بازپخش
- پخش برعکس ویدیو
- پشتیبانی از Apple Watch
- دارای افکت
- ذخیرهی خودکار ویدیو
- بدون محدودیت زمانی
نقاط ضعف
- برخی قابلیتها پولی هستند.
نرمافزارهای دیگر:
Lapse It(اندروید/iOS): تصویربرداری با سنسور و ساخت تایملپس جدید و یا استفاده از ویدیوهای قدیمی
Timelapse by Trila.Droid(اندروید): ساخت تایملپس و هایپرلپس در سه سرعت متفاوت
PicPac Stop Motion & TimeLapse(اندروید): تایملپس و هایپرلپس با پشتیبانی از دستور صوتی برای فعالسازی
Time Lapse by Sukros(اندروید): ساخت تایملپس با کیفیت ۴k
TimeLapse(iOS): ساخت ویدیوی تایملپس با کیفیت ۴k و تصاویر Time Lapse با کیفیت خام(RAW)
OSnap!(iOS): اپلیکیشنی با قابلیتهای فراوان و و تنظیمات متفاوت برای هایپرلپس و استفاده از حالت Portrait به صورت روزانه
Framelapse(اندروید): اپلیکیشنی کامل به همراه ماشینحسابی برای محاسبات مربوط به تایملپس
EasyLapse(اندروید): نرمافزاری دیگر برای ساخت ویدیوی جدید و یا استفاده از ویدیوهای گالری
iTimeLapse Pro(iOS): اپلیکیشنی پولی با تمرکز بالا بر روی ابزارهای ادیت ویدیو پس از تهیهی آن
جمعبندی
اپلیکیشنهایی که در این مطلب به آنها پرداخته شد برای راه انداختن شما در ساخت تایملپس کافی هستند. به صورت کلی پیشنهاد میکنیم که درصورت علاقه به این نوع ویدئوها، اپلیکیشنهای تولید شده توسط اینستاگرام و مایکروسافت را بر روی گوشی خود نصب کنید، چرا که هر دو در عین قدرتمندی، ابزارهایی بسیار ساده برای تصویربرداری به صورت تایملپس هستند و ویدئوهایی باکیفیت و بدون نوسان تحویلتان میدهند.
البته اگر مایلید که دستتان در انتخاب تنظیمات و قابلیتهای متفاوت باز باشد و خودتان تصمیمگیرنده باشید، اپلیکیشن کاملی مثل Time Lapse Camera نیز به شدت توصیه میشود.
بسیار جالب بود بخصوص اینکه تایم لپس کم کم داره جایگاه خودشو تو بازار ایران پیدا میکنه و پروژه ها دارن درواقع رزومه کاریشونو بصورت تصویری و مستند ارائه میدن
وبلاگ شرکت اپتیکس هم مطالب خوبی در این زمینه داره که خوشحال میشیم بهشون نگاهی بندازین
بسیار جالب بود بخصوص اینکه تایم لپس کم کم داره جایگاه خودشو تو بازار ایران پیدا میکنه و پروژه ها دارن درواقع رزومه کاریشونو بصورت تصویری و مستند ارائه میدن
وبلاگ شرکت اپتیکس هم مطالب خوبی در این زمینه داره که خوشحال میشیم بهشون نگاهی بندازین
عالی توضیح داده شده
عالی توضیح داده شده