اگر از یک سیستم مدیریت محتوا برای مدیریت سایت خود استفاده میکنید، حتماً با بخش برچسبها آشنا هستید. برچسب یکی از راههای دستهبندی محتوا است که به کاربران کمک میکند تا به محتواهای مشابه دسترسی پیدا کنند. استفاده از برچسبها میتواند مفید باشد، اما تنها زمانی که واقعاً به آنها نیاز دارید و نحوهٔ استفاده صحیح از آنها را یاد گرفته باشید.
گاهی اوقات، کاربران از برچسبها به اشتباه استفاده میکنند و این مسئله میتواند به سئوی سایت آنها آسیب بزند. اگر شما هم از برچسبها استفاده میکنید و میخواهید از آسیب به سئوی سایت خود جلوگیری کنید، ابتدا باید بدانید که نحوه استفاده صحیح از آنها چگونه است.
در این مقاله، قصد داریم به بررسی برچسبها و نحوه استفاده صحیح از آنها برای جلوگیری از آسیب به سئوی سایت بپردازیم. بنابراین، اگر سؤالی دارید، میتوانید با خواندن این مقاله پاسخ خود را بیابید.
برچسب یا Tag در سایت چیست؟
برچسب یکی از قابلیتهای سیستمهای مدیریت محتوا است که گاهی اوقات محبوبیت بسیار بالایی در میان کاربران دارد. برچسب سایت با هشتگ اینستاگرام تفاوت دارد، اما عملکرد و محبوبیت هر دوی آنها مشابه است! استفاده از هشتگ در اینستاگرام دقیقاً مشابه استفاده از برچسبها در سایت است. با اضافه کردن هشتگ، میتوانیم به کاربران کمک کنیم تا پستهای مرتبط با هشتگ موردنظر خود را پیدا کنند. در واقع، این یک نوع دستهبندی برای بهبود تجربهٔ کاربری است.
استفاده از برچسب در سایت نیز دقیقاً مشابه همین مثال است و میتواند به بهبود تجربهٔ کاربری سایت شما کمک کند. البته، برای آنکه به سئوی سایت شما آسیب نرسد، باید حتماً نحوه استفاده صحیح از برچسبها را یاد بگیرید.
برچسبها قابلیتی هستند که به دستهبندی محتوای سایت شما کمک میکنند. در کسبوکارهای آنلاین مختلف، مقالات مرتبطی وجود دارد که برچسب مشترکی دارند و با استفاده از آن میتوانید پستهای مرتبط را در یک صفحه نمایش دهید. چه چیزی در مورد ساختار محتوای سایت میدانید؟ برچسبها به بهینهسازی ساختار سایت کمک میکنند. دلیل آن هم این است که میتوانید پستهای مرتبط با هم را در آن قرار دهید تا اگر کاربر به چنین پستهایی نیاز داشته باشد، وارد آن صفحه شود. اهمیت برچسب کمتر از اهمیت دستهبندی است! در بسیاری از سایتها دستهبندی برای بهینهسازی ساختار و سازماندهی محتوا است اما گاهی اوقات هم به استفاده از برچسب نیاز داریم.
با ایجاد برچسب جدید در سایت، ساختار سایت چه تغییری می کند؟
سایتی را در نظر بگیرید که در آن هزاران محتوا وجود دارد و شما مدیر این سایت هستید! برای سازماندهی این محتوا ممکن است به برچسب نیاز داشته باشید. اما چطور؟ بهتر است ابتدا استفاده از دستهبندی را مدنظر داشته باشید و سپس به سراغ برچسبها بروید. برچسبها هم دقیقاً ابزاری مانند دستهبندی هستند که سایت شما یک صفحهٔ جدید برای آن ایجاد میکند. سپس پستهایی که دارای آن برچسب هستند را به آن صفحه اضافه میکند. با ایجاد برچسب جدید در سایت شما، یک صفحهٔ جدید در سایت خود ایجاد کردهاید! در واقع ساختار سایت را با ایجاد یک صفحهٔ جدید به هم زدهاید.
در سایت شما ممکن است یک برچسب وجود داشته باشد که در تعداد کمی محتوا مورد استفاده قرار گرفته باشد! همین مسئله باعث میشود تا یک صفحهٔ بدون محتوا و بیارزش در سایت خود ایجاد کنید. حال فرض کنید تعداد زیادی از این صفحات در سایت خود دارید که محتوای خاصی ندارند و در واقع، ارزش زیادی ندارند. تنها ارزشی که دارند، این است که پستهای مرتبط را در یک صفحه جمع میکنند و به آن صفحه لینک میدهند. هدف شما لینکسازی داخلی است؟ از روش دیگری استفاده کنید که کیفیت آن بالاتر باشد. دلیل کیفیت پایین صفحهٔ برچسبهایی که محتوای کمی دارند، این است که چنین صفحاتی با توجه به کم بودن میزان محتوای آن، ارزش خاصی ندارند و نمیتوانند کمکی به رشد رتبهٔ سایت شما کنند.
استفاده از برچسبهای زیاد روی سئو تأثیر دارد؟
اگر قسمت قبلی مقاله را با دقت خوانده باشید، متوجه میشوید که استفاده از برچسبها به معنای ایجاد صفحات جدیدی در سایت است. اضافه شدن صفحه جدید به سایت به این معنی است که لینک آن به سایتمپ اضافه میشود. حال اگر خزندههای گوگل بخواهند صفحات سایت را بررسی کنند، با توجه به اینکه میزان اهمیت آن صفحه را نمیدانند، وارد آن صفحه میشوند تا بررسی کنند. هرچقدر تعداد صفحات یک سایت بیشتر باشد، کار گوگل هم سختتر میشود؛ بهخصوص اگر گوگل وارد صفحات شما شود و ببیند که صفحات دارای محتوای ارزشمندی نیستند. حقیقت این است که شما صفحاتی ایجاد کردهاید که محتوای ارزشمندی ندارند؛ حتی ممکن است محتوایی هم نداشته باشند. در این صورت نه کاربر آن صفحات را دوست دارد و نه موتورهای جستجو!
گوگل برای هر صفحه یک امتیاز قائل است. حال اگر گوگل این صفحات را بررسی کند، امتیاز بسیار پایینی به آن میدهد که روی امتیاز کلی سایت اثرگذار است. امتیاز هر صفحه و امتیاز کلی سایت روی رتبهبندی سایت شما تأثیرگذار است. در واقع اگر تعداد زیادی برچسب داشته باشید و بسیاری از آنها محتوای ارزشمندی نداشته باشند، باعث میشود تا امتیاز دریافتشده توسط گوگل برای سایت و صفحات سایت کاهش پیدا کند. در واقع گوگل آن را بهعنوان صفحاتی با محتوای بد و بیکیفیت میشناسد که چنین صفحاتی قطعاً رتبه نخواهند گرفت. در نتیجه بهتر است از برچسبها بهصورت بیهوده استفاده نکنید و اگر هم قرار است در سایت شما مورد استفاده قرار بگیرند، کاملاً بر اساس اصول و دانش باشد تا نتیجه خوبی از آن بگیرید.
اصول استفاده از برچسبها روی سایت چگونه است؟
با این وجود هنوز هم قصد استفاده از برچسبها در سایت خود را دارید؟ باید اصول آن را یاد بگیرید. اجازه دهید با یک مثال ساده آن را بیان کنیم! فرض کنید برچسبها همان کمد لباس هستند و پستهای سایت شما لباسهایتان. یک مسئله بسیار منطقی این است که تعداد لباسهای شما از کمدها بیشتر باشد؛ زیرا در صورتی که برعکس باشد، کمدهای خالی و بدون لباس خواهید داشت. در سایت هم دقیقاً همین اتفاق میافتد؛ برچسبها، کمدهایی برای پستهای شما هستند که باید کمتر از تعداد پستها باشند. در واقع شما نباید کمدهای خالی از لباس داشته باشید! در سایت هم نباید برچسبهای خالی از پست داشته باشید. منظور ما میتواند برچسبهایی هم که تعداد کمی پست در آن وجود دارد، باشد.
شاید هنوز هم درک درستی از اصول استفاده از برچسبها نداشته باشید! سئوکاران برای درک بهتر این موضوع، یک امتیاز کلی برای کاربران ارائه کردهاند. این نسبت، 1 به 3 است؛ در واقع اگر شما 30 پست داشته باشید، تنها مجاز به استفاده از حداکثر 10 برچسب هستید. اگر تعداد برچسبهای شما بیشتر از این تعداد باشد، سایت شما از نظر سئو آسیب میبیند. شاید از خودتان بپرسید که هیچ محدودیتی برای اینستاگرام در دسترس نیست، پس چرا باید چنین چیزی را در سایت رعایت کنیم؟ اگر در بخش اول اینستاگرام را بررسی کردیم، باید بگوییم که اینستاگرام را فقط برای درک بهتر برچسبها مطرح کردیم. در واقع هشتگ اینستاگرام با برچسب سایت تفاوتهای بسیار زیادی دارد و نباید با هم مقایسه شوند. پس اگر دوست ندارید به سئوی سایت خود آسیب بزنید، از برچسبها به درستی استفاده کنید یا اصلاً استفاده نکنید.
استفاده از برچسب برای بهینهسازی جستجوی داخلی؛ کار درستی است؟
در بسیاری از سایتها هدف استفاده از برچسبها این است که جستجوی داخلی را بهبود ببخشند! این کار ممکن است درست نباشد. در واقع این مسئله زمانی اتفاق میافتد که شما موتور جستجوی داخلی قدرتمند ندارید و با این کار میخواهید مطمئن شوید که کاربران به پست موردنظر خود دسترسی پیدا میکنند. این مسئله شاید در نگاه اول کمی منطقی باشد، اما به سئوی شما آسیب میزند. انجام این کار باعث میشود تا صفحات زیادی در سایت شما ایجاد شود که هیچ ارزشی ندارند! بنابراین وجود صفحات بیارزش در سایت میتواند به سئوی سایت شما آسیب بزرگی وارد کند که پیشنهاد میکنیم راهحل دیگری را استفاده کنید.
از کاربران سیستم مدیریت محتوای وردپرس هستید؟ پلاگینهای زیادی برای بهبود سئوی داخلی وجود دارند. پلاگینهای بسیار قدرتمندی نظیر Yoast SEO Premium و ابزار Algolia در این پلاگین به شما کمک زیادی در بهبود سئو میکند. همچنین شما میتوانید صفحات داخلی سایت خود را به کمک گوگل برای کاربران جستجو کنید! در واقع گوگل به شما این امکان را میدهد که از آن برای جستجوی داخلی سایت خود هم استفاده کنید تا در پیدا کردن صفحه موردنظر به کاربران سایت شما کمک کند.
در صورت وجود برچسبهای زیادی روی سایت، چه کار کنیم؟
اگر از قبل برچسبها را استفاده کردهاید و نمیدانستید که میتواند به سئوی سایت شما آسیب بزند، شاید الان تصمیم گرفته باشید که جلوی این مشکل را بگیرید. در واقع ایجاد برچسبهای بیش از حد به ضرر سئوی سایت است و نمیدانید باید چه کار کنید. در چنین شرایطی باید صفحه برچسب را پاک کنید و با استفاده از قابلیت ریدایرکت، آن را به یک صفحه مرتبط و ارزشمند هدایت کنید. اگر برچسبی دارید که تنها یک پست دارد، از قابلیت ریدایرکت صفحه برچسب به صفحه پست موردنظر خود استفاده کنید.
شاید سایت شما بسیار بزرگ باشد و حتی صدها هزار هشتگ استفاده کرده باشید! که باز هم چارهای ندارید! باید صفحات سایت خود را بهینهسازی کنید تا نتیجه خوبی در سئوی سایت بگیرید. در واقع شما باید یک سایت تمیز و بهینه داشته باشید تا به سئوی سایت خود کمک کنید.