اگر از همراهان همیشگی پرشین تولز هستید، حتماً مقاله قبلی در مورد آموزش سیستم مدیریت هاستینگ whmcs را خواندهاید! در این مقاله هم قصد داریم به بررسی ادامه این بحث بپردازیم تا بتوانید با استفاده از این سیستم، مشتریان کسبوکار خود را مدیریت کنید و راحتتر فروش خود را افزایش دهید.
موارد موجود در این قسمت به شرح ذیل می باشند:
- First Name: نام ادمین را وارد نمایید.
- Last Name: نام فامیل ادمین را وارد نمایید.
- Email: ایمیل ادمین یا به عبارت دیگر ایمیل اصلی سایت خود را وارد نمایید.
- Username: نام کاربری جهت ورود کاربر ادمین به WHMCS را وارد نمایید. جهت رعایت موارد امنیتی بهتر است از نام هایی غیر معمول حاوی کاراکترهایی خاص استفاده نمایید.
- Password: در این قسمت رمز عبور قوی شامل حروف کوچک و بزرگ و کاراکترهای خاص وارد نمایید.
- Confirm Password: جهت صحت رمز عبور وارد شده آن را مجدد تایپ نمایید.
بر روی دکمه Complete Setup کلیک کنید.
- در این مرحله سیستم مدیریت هاستینگ WHMCS شما برای استفاده ایجاد می گردد. در این زمان پیغام Setting Up System for First Use…Please wait را مشاهده خواهید نمود که بسته به سرعت سرور مورد استفاده این زمان متغیر می باشد.
- در مرحله بعد وارد صفحه ای می شوید که پیغام Installation Complete را مشاهده خواهید کرد. در این مرحله WHMCS شما با موفقیت نصب شده است.
- بهترین افزونههای مدیریت پروژه وردپرس
اکنون در این مرحله از شما خواسته شده است که ۴ اقدام مهم در ابتدای کار با سیستم مدیریت هاستینگ WHMCS را انجام دهید که به شرح ذیل می باشند:
- Delete the Install Folder: در اولین قدم پوشه نصب WHMCS به نام Install را میبایست حذف نمایید. بدین منظور:
وارد File Manager شوید و پوشه Portal(محل آپلود فایل های بسته نصبی WHMCS) پوشه Install را انتخاب نمایید و بر روی Delete کلیک کنید.
- Secure The Writeable Directories: در دومین قدم می بایست ۳ پوشه Downloads، Attachment و Templates_C (را که نیاز است برای WHMCS دارای سطح دسترسی قابل نوشتن باشند) را به روت هاست خود منتقل نمایید تا از دسترسی کاربران اینترنت خارج شوند.
- Setup The Daily Cron job: شما می بایست در قدم سوم کرون جاب سیستم مدیریت هاستینگ WHMCS خود را تنظیم نمایید تا بتواند فعالیت های روزانه را به صورت مرتب هرروز انجام دهد. در این قسمت ساختار دستوری مورد نظر برای شما نوشته شده است که می توانید کپی و در قسمت ساخت کرون جاب از آن استفاده نمایید.
توجه: قبل از تنظیم کرون جاب مربوطه می بایست تمامی موارد امنیتی را اعمال نموده باشید که از مهم ترین آن ها تغییر نام پوشه Admin می باشد. اگر کرون را ایجاد نمایید و سپس پوشه Admin را تغییر نام دهید، این کرون به درستی کار نخواهد کرد.
برای ایجاد کرون (پس از تغییر نام پوشه Admin)، به صورت زیر اقدام نمایید:
ابتدا وارد هاست سی پنل خود شوید و در پانل Advanced بر روی گزینه Cron Jobs کلیک کنید.
در این مرحله وارد صفحه Cron Jobs خواهیم شد.
- Add New Cron Job: در این قسمت شما می توانید یک کرون جاب جدید ایجاد کنید. بدین منظور تنظیمات را به صورت زیر اعمال کنید:
- Common Settings: در این بخش می توانید فاصله زمانی جهت اجرای دوره ای کرون مورد نظر را تعیین کنید. همانطور که در قسمت راهنما مشاهده نمودید ما به بازه زمانی روزانه یک بار اجرا نیاز داریم . پس گزینه Once Per Day هر روز یک بار را انتخاب می نماییم.
- Command: در این قسمت دستور کرون جاب مورد نظر را وارد نمایید:
- php –q/home/YourDomain/public_html/Portal/admin/cron.php
- YourDomain: همان یوزر اکانت شما می باشد.
- Portal: همان پوشه حاوی فایل های WHMCS می باشد.
- Admin: نامی که برای پوشه admin تعیین نموده اید.
- Add New Cron Job: با کلیک روی این دکمه کرون جدید افزوده خواهد شد.
- Configure WHMCS: اکنون زمان تنظیم نمودن WHMCS می باشد.
در پایان بر روی لینک Click here to go to the admin area now کلیک نمایید تا به صفحه لاگین WHMCS منتقل شوید. با وارد نمودن نام کاربری Admin و رمز عبور تعریف شده برای آن می توانید وارد WHMCS شده و اولین ورود خود را تجربه کنید.
افزایش امنیت WHMCS از طریق اضافه کردن فایل به هاست
همان طور که میدانید whmcs یکی از بهترین و پرطرفدار ترین اوتوماسیون ها یا سیستم مدیریت محتوا های تحت وب است که معمولا در شرکتهای هاستینگ و شرکت های خدماتی جهت ارائه سرویس و پشتیبانی از مشتریان استفاده می شود این سیستم قابلیت های فوق العاده ای دارد، شما می توانید به عنوان مثلا ۱۰ هزار مشتری در whmcs خود داشته باشید و مطمئن باشید که whmcs در تاریخ تعیین شده اتمام اعتبار سرویس های خریداری شده توسط هر مدام از مشتریان شما برایشان صورتحساب ارسال می کند و توسط ارسال ایمیل به مشتری یادآور می شود که صورتحساب خود را پرداخت کند، بدین ترتیب whmcs یکی از قوی ترین اتوماسیون های مالی یا قلب تراکنشات و ارتباطات در یک شرکت هاستینگ محسوب می شود که اطلاعات و مشخصات سرویس ها یا مشخصات هاست هزاران مشتریان را در خود نگهداری می کند بنابراین هنگامی که این همه اطلاعات مهم در یک سیستم تحت وب نگهداری می شود باید بتوانیم امنیت whmcs خود را به نحوه احسنت تامین کنیم تا به هیچ عنوان عوامل خارجی نتوانند به آن نفوذ کنند و اطلاعات مهم کاربران را استخراج کنند و قدم اول قبل از اجرای آموزش زیر آن است که whmcs شما اورجینال باشد و از نسخه کرک شده استفاده نکرده باشید، در این آموزش با موارد امنیتی که در ابتدای شروع به کار با سیستم مدیریت هاستینگ WHMCS میبایست اعمال نمایید آشنا خواهید شد whmcs دارای ویژگی هایی است که به جهت کمک نمودن برای ایمن نگه داشتن اطلاعات شما ایجاد شده اند. اما در اینجا چند مرحله اضافی ساده وجود دارد که شما می توانید نصب و راه اندازی WHMCS خود را حتی بیشتر ایمن کنید. در مقاله بعدی به ادامه این بحث میپردازیم.