سرعت بارگذاری و لود یک سایت یکی از مهمترین مواردی است که در بهینهسازی سایت اهمیت دارد. سرعت سایت یکی از فاکتورهای بسیار مهم سئو را شامل میشود و در نتایج گوگل سایتهایی که سرعت بارگذاری بیشتری دارند رتبههای بهتری را کسب میکنند. از طرفی کاربران سایت نیز به سرعت بارگذاری سایت شما اهمیت میدهند و اگر سایت شما سرعت بیشتری داشته باشد، قطعا کاربران شما نیز رضایت بیشتری خواهند داشت؛ زیرا آنها در زمان کمتری میتوانند سایت شما بازدید کنند و کمتر منتظر بارگذاری سایت شما بمانند. در مقالات قبلی به معرفی چند مورد از افزونههای کش وردپرس پرداختیم و همچنین افزونه حرفهای و کاربردی WP Super Cache را برای افزایش سرعت بارگذاری سایت و فعالسازی سیستم Cache در وردپرس خدمت شما معرفی کردیم در این مقاله قصد معرفی یک افزونه بسیار حرفهای و کاربردی را داریم با استفاده از Cache سرعت سایت شما را صورت حرفهای افزایش میدهد.
افزونه LiteSpeed Cache
افزونه LiteSpeed Cache یک افزونه حرفهای و کاربردی برای وردپرس است که با استفاده از آن قادر به بهینهسازی سرعت سایت وردپرسی خود خواهید بود. این افزونه کاربردی به شما کمک میکند تا با استفاده از قابلیت Cache سرعت سایت وردپرسی خود را تا حد قابل قبولی افزایش دهید تا با اینکار رضایت کاربران و موتور جستجو را جلب کنید. این افزونه کاربردی توانسته است از میان +۲۰۰,۰۰۰ نصب خود امتیاز ۴/۹ از ۵ را به خود اختصاص دهد که نشان از رضایت کاربران استفادهکننده از این افزونه است.
امکانات افزونه LiteSpeed Cache
- بهینهسازی سرعت صفحات وردپرس
- پشتیبانی از تمامی فرمتهای تصاویر در وبسایت
- قابلیت بهینهسازی تصاویر موجود در سایت
- بهینهسازی کدهای سایت
- فشردهسازی فایلهای HTML،CSS و جاوا اسکریپت
- قابلیت یکپارچهسازی فایلهای CSS و Javasctipt
- بهینهسازی و حذف جداول اضافی پایگاه داده
- قابلیت ذخیره خودکار اجزای سایت در مرورگر کاربران
- قابلیت پاکسازی خودکار صفحات رویدادهای خاص
- پشتیبانی از افزونههای انجمنساز و فروشگاهساز وردپرس نظیر ووکامرس و bbPress
- پشتیبانی از قابلیت کش برای بخش ورود کاربران وردپرس
- پشتیبانی از قابلیت کش برای کاربران موبایل و کامپیوتر
- امکان برنامه ریزی کردن برای آدرس های خاص در زمان مشخصی از روز
- پشتیبانی از HTTP/2 و HTTPS out-of-box
- وجود تنظیمات حرفهای و قابلیت شخصیسازی تنظیمات برای موارد مختلف
- رابط کاربری حرفهای، ساده و جذاب
- پشتیبانی از سایتهای مختلف
حافظه کش در وردپرس
اگر بخواهیم میان سرور و کامپیوترهای شخصی نوعی مقایسه انجام دهیم، باید بگوییم در سیستمهای شخصی بیشتر رم مهم است و در سرورها یا همان ابر رایانهها حافظه کش مهم است. حافظه کش همانند رم است اما قطعهای گرانتر، کوچکتر و البته دارای سرعت عملکرد بیشتری است که در زمان بسیار کمتری میتواند اطلاعات را به پردازنده برساند. بنابراین بهتر از Cache برای افزایش سرعت فراخوانی و پردازش اطلاعات استفاده شود تا با اینکار سرعت سایت نیز افزایش پیدا کند.
نصب و راهاندازی افزونه LiteSpeed Cache
برای استفاده از این افزونه ابتدا اقدام به نصب و فعالسازی افزونه از طریق مخزن وردپرس یا بخش افزودن افزونه در پیشخوان وردپرس کنید. پس از نصب بخشی به نام LiteSpeed Cache در وردپرس ظاهر میشود که با استفاده از این بخش میتوانید تنظیمات افزونه را شخصیسازی کنید.
LiteSpeed Cache Settings
این بخش تنظیمات اصلی و اساسی افزونه را شامل میشود که پیش از استفاده از این افزونه وردپرس باید این بخش را متناسب با نیاز خود شخصیسازی کنید.
General
در این بخش میتوانید تنظیمات کلی افزونه که شامل فعالسازی افزونه و تنظیم زمانهای مربوط به کش است را مشاهده کنید؛ توجه داشته باشید که زمانهای قابل مشاهده در این بخش بر اساس ثانیه است.
- Enable LiteSpeed Cache: با استفاده از این گزینه میتوانید قابلیت Cache را در این افزونه فعالسازی کنید.
Cache
در این بخش میتوانید تنظیمات مربوط به Cache بخشهای مختلف سایت را در صورت نیاز فعال یا غیرفعالسازی کنید.
- Cache Logged-in Users: با استفاده از این گزینه میتوانید قابلیت کش را برای کاربران وارد شده به سایت وردپرسی سایت خود مشخص کنید.
- Cache Commenters: با استفاده از این گزینه میتوانید قابلیت کش را برای کاربرانی که در سایت وردپرسی شما حتی برای یکبار نظر دادهاند، فعال کنید.
- Cache REST API: با استفاده از این گزینه میتوانید برای بخشهایی از سایت خود که در آن از REST API استفاده کردهاید را مشخص کنید.
- Cache Login Page: با استفاده از این گزینه میتوانید کش را برای صفحه ورود به پیشخوان وردپرس یا بخش کاربری مشخص کنید.
- Cache favicon.ico: با استفاده از این گزینه میتوانید در حافظه کش کاربران فاوآیکن خود را ذخیرهسازی کنید.
- Cache PHP Resources: با استفاده از این گزینه میتوانید منابع کدهای php خود را ذخیرهسازی کنید.
- Cache Mobile: با استفاده از این گزینه میتوانید از قابلیت Cache را برای کاربرانی که با استفاده از موبایل از سایت شما بازدید میکنند فعال کنید.
- Private Cached URIs: در این بخش میتوانید آدرس صفحاتی که میخواهید به طور اختصاصی از حافظه کش کاربران استفاده شود وارد کنید؛ برخی از صفحات سایت ممکن است حجم زیادی داشته باشند که در اینصورت استفاده از این قابلیت بسیار مفید خواهد بود.
- Drop Query String: در این بخش نیز میتوانید نام متغیرها یا مقادیر Queryهای سرور را وارد کنید تا موجب افزایش سرعت سایت وردپرسی شما شود.
نکته: برخی از تنظیمات بالا که در کنار آنها عنوان Note آمده است، میتواند موجب تغییر در فایل htaccess سایت وردپرسی شما شوند که البته گاهی با مشکلات امنیتی مواجه خواهید شد! بنابراین پیش از فعالسازی چنین گزینههایی اقدام به بررسی کامل آن و خواندن راهنمای چنین بخشهایی کنید تا در آینده با مشکل مواجه نشوید. البته ممکن است خطری برای شما بوجود نیاورند که بازهم نیاز به بررسی راهنمای آن دارید.
در ادامه مطالب معرفی افزونههای کش در وردپرس و بعد از بررسی افزونه کاربردی W3 Total Cache برای افزایش سرعت بارگذاری سایت در این مقاله نیز به بررسی برخی از بخشهای تنظیمات افزونه LiteSpeed Cache پرداختیم که در مقاله دیگر به تکمیل آن خواهیم پرداخت. امیدواریم بخشهای مطرح شده در این مقاله مفید واقع شده باشد و از آن استفاده کرده باشید.
Leave a comment