اخیرا گوگل اعلام کرد که در سال ۲۰۱۸ روش فهرستبندیای برای نسخهی گوشی سایتها منتشر میکند. در این مطلب به بیان روشهایی برای بهینهسازی نسخهی گوشی سایتها میپردازیم.
- اهمیت طراحی ریسپانسیو (واکنشگرا) یک سایت
- بررسی چند نکته کاربردی برای بهبود تجربه کاربری (UX)
- بایدها و نبایدهای طراحی وبسایت
-
سرعت بارگذاری صفحه را مرتبا افزایش دهید
سرعت بارگذاری سایت در گوشی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زمان ایدهآل لود شدن نسخهی گوشی سایتها، ۳ ثانیه یا کمتر است و به روشهای زیر میتوانید آن را بهبود دهید:
- بررسی CSS
استفاده از Cache - بهینهسازی تصاویر
- فشردهسازی تصاویر
- استفادهی مناسب از جاوا و CSS
ضمنا پیشنهاد میکنیم که بخش Behavior and Site Speed در کنسول سرچ گوگل را بررسی کنید تا به جزییات لود شدن سایت خود پیش ببرید.
-
هماهنگی بیشتر با گوشیها
امروزه صحبتهای زیادی دربارهی تنظیمات مناسب گوشی میشود. اما مسئلهی جالب توجه عدم تاثیر بیش از حد این مسائل در سئو سایت برای موبایل است.
چیزی که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، هماهنگی سایت با گوشیها و راحتی استفادهی آن است. برای این کار، ابزار Google’s Mobile Friendly Test بسیار مناسب است و استفاده از آن پیشنهاد میشود.
- ایجاد قالب موبایل در وردپرس با افزونه WPtouch
-
فهرستبندی نرمافزارها
امروزه بسیاری از امکانات وبسایتها قابل استفاده توسط اپلیکیشنهای مختلف است. مواردی نظیر شناسایی آنها و نیز استفاده از کلیدواژهها برای شناسایی این نرمافزار اهمیت بسیار بالایی دارد.
-
استفاده از SMS و تماس
شما میتوانید بخشی از سایت خود را کاملا مربوط به گوشی طراحی کنید و قابلیت ارسال SMS یا تماس از طریق وبسایت به جهت انجام کارهایی مثل رزرو وقت، دریافت پیغام و … را فراهم کنید.
-
Google AMP
گوگل در سال ۲۰۱۶ این سیستم را جهت کمک به مطابقت بیشتر سایتها با گوشی راهاندازی کرد. حال، ۲ سال بعد، بیش از دو میلیارد سریال از این سیستم استفاده کرده و ۹۰۰هزار دامنه نیز به آن پیوستهاند.
-
بهینهسازی سایت برای سئو محلی
مطالب خود را برای بازدیدکنندگان خاص جذابتر کنید. برای این کار، باید همیشه اسم شهرها و ایالتها(استانها) را در مطلب و تگها قرار داده و همچنین، از افزونهی گوگلمپ استفاده کنید.
-
آنالیز رفتارهای کاربران
دو سوم بازدیدهایی که از طریق گوشی انجام میشوند، اجازهی استفاده از کوکیهای شخص ثالث را نمیدهند؛ بنابراین استفاده از ابزارهای مناسب جهت رهگیری و آنالیز بازدیدها امری بسیار مهم محسوب میشود. Hotjar و ClickTale از جملهی این ابزارها هستند و اطلاعات مناسبی در زمینهی رفتارهای کاربران در اختیار شما میگذارند.
-
جستجوی صوتی
استفاده از جستجوی صوتی روندی رو به رشد داشتهاست و بنابراین بهکارگیری کلیدواژههای مناسب(عمدتا دمبلند) امری ضروریست.
بیشتر جستجوهای صوتی به صورت پرسشی هستند. همچنین لیست کلیواژههای متداول گوگل نیز منبعی مناسب جهت بهینهسازی سایت در این امر است.
-
لیستهای ثبتنام
اگر به دنبال اضافه کردن امکان ثبتنام در سایت هستید، بهتر است بدانید که طبق آمار، ۸۶ درصد کاربران از پاپآپها خوششان نیامده و ۲۳ درصد نیز اصلا فرایند ثبتنام را تکمیل نمیکنند. علت اصلی این امر، ضعف در طراحی فرمهای ثبتنام است.
برای بهبود این فرمها بد نیست که به موارد زیر توجه کنید:
- به بررسی زندهی اطلاعات بپردازید.
- تعداد موارد لازم برای پر کردن را به حداقل برسانید.
- امکان مشاهدهی پسورد تایپشده توسط کاربر را فراهم کنید.
- بهجای یوزرنیم، امکان استفاده از ایمیل و شمارهتلفن را نیز فراهم کنید.