اگر استارت آپ یا کسب و کاری دارید و می خواهید در کمترین زمان ممکن رشد کنید، استفاده از تبلیغات اینترنتی راه کار مناسبی است. ما در مقالات قبلی به بررسی موضوع تبلیغات اینترنتی و انواع آن برای استارت آپ ها پرداختیم و در این مقاله به بررسی ادامه این موضوع می پردازیم.
هشت) تبلیغات شبکه های اجتماعی
تبلیغات شبکه های اجتماعی به سرعت به روشی موثر برای افزایش فروش، بدل شده است. شبکه های اجتماعی همچنین به شناخته شدن نام تجاری نیز کمک می کند. امکان ایجاد تبلیغات برای هر یک از اکانت های شرکت در شبکه های اجتماعی وجود دارد. شاید شما شخصی باشید که با اطمینان تصمیم گرفته اید تبلیغات خود را در این پلتفرم ها شروع کنید، یا شاید هنوز شک دارید که به این نوع تبلیغات نیاز دارید یا نه!
تبلیغات شبکه های اجتماعی چیست؟
تبلیغات شبکه های اجتماعی (Social Ads) نوعی از تبلیغ هستند که به وسیله پلتفرم های شبکه اجتماعی انجام می شود. عموما گفته می شود آنها حاوی یک عنوان و یک توضیح هستند و با نوع خاصی از عناصر چند رسانه ای (مانند تصویر، ویدیو، اینفوگرافی و …) همراه هستند. به هر حال توصیه این است که در بین توضیحات تبلیغ یک CTA بگذارید، تا توجه کاربر را جلب کنید و از آنها برای برقراری ارتباط با کسب وکار، محصول و یا خدمات دعوت به عمل آورید.
بسته به پلتفرم شبکه اجتماعی که تبلیغات در آن ثبت می شود، یک تبلیغ اجتماعی می تواند در قالب های مختلفی منتشر شود. اگرچه روش های متفاوتی برای ایجاد یک تبلیغ وجود دارد، اما انتظار تفاوت زیادی نسبت به تبلیغات گوگل را نداشته باشید. تفاوت های اصلی تبلیغات در شبکه های اجتماعی به خاطر این واقعیت است که در شبکه های اجتماعی عموم مردم آنلاین هستند و شما می توانید تنها با تعامل با صفحه شرکت خاص در یک شبکه اجتماعی، به قدرت برند خود بیافزایید.
مزایای استفاده از تبلیغات اجتماعی
تعداد کسب و کارها و کارآفرینانی که تبلیغات شبکه اجتماعی را در پلن بازاریابی دیجیتال خود جای می دهند، رو به افزایش است. اما هنوز هم شرکت هایی وجود دارند که مقاومت می کنند. این مقاومت فقط بخاطر عدم آگاهی از مزایای تبلیغات در شبکه های اجتماعی است. برخی از مزایای استفاده از تبلیغات شبکه های اجتماعی عبارتند از:
- قیمت: هزینه تبلیغات در شبکه های اجتماعی در قیاس با سایر روش های تبلیغاتی نسبتا پایین است. بنابراین، بخشی از بودجه می تواند به تبلیغات شبکه اجتماعی اختصاص یابد، که شما می توانید بدون هزینه گزاف به نتایج شگرفی دست پیدا کنید.
- دسترسی: تبلیغات در شبکه های اجتماعی به ما اجازه می دهد که به افراد زیادی دسترسی پیدا کنیم. این بدان معنا است که شما می توانید به تعداد زیادی مشتری بالقوه دسترسی پیدا کنید و درنتیجه نرخ تبدیل شما افزایش می یابد.
- هدفگیری دقیق مخاطبان: تبلیغات اجتماعی در مقایسه با دیگر رسانه ها، امکان هدفگیری دقیقتر و گسترده مخاطبان را فراهم می کند. این مسئله به این معناست که اگر شما یک محصول یا خدمت خاص را ارائه می دهید، می توانید به کاربران خاصی با مشخصات از پیش تعیین شده مانند جنس، سن، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، استفاده از یک وبسایت خاص و یا صحبت کردن به زبان خاصی، تبلیغات ارائه دهید. اینها تنها برخی از متغیرهایی هستند که به شما اجازه می دهند تا به صورت دقیق مخاطب هدف خود را شناسایی کنید.
- دیده شدن برند: اگر بخواهیم صادق باشیم، همه دنیا در شبکه های اجتماعی حضور دارند. اگر یک کسب وکار برای معرفی خود از تبلیغات استفاده کند، آگاهی از برند به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
- تجربه کاربری و وفاداری مشتری: تبلیغات در شبکه های اجتماعی عموماً در ارتباط با یک برند است که پروفایل خود را در آن شبکه اجتماعی دارد. این کار، ارتباط با مشتریان بالقوه را میسر می سازد. علاوه بر این، یک شرکت می تواند یک حساب کاربری خدمات مشتریان اختصاصی ایجاد کند که منجر به بهتر شدن وجهه عمومی برند و افزایش فروش در همان مشتریان شود.
- با تبلیغات مبتنی بر جستجو روی دستگاههای موبایل آشنا شوید
معروف ترین پلتفرم های بازاریابی در شبکه های اجتماعی
میزان تاثیرگذاری تبلیغات به صورت مستقیم به شبکه اجتماعی که شما برای کمپین تبلیغاتی خود انتخاب کرده اید بستگی دارد. اکنون به معروف ترین پلتفرم ها می پردازیم:
- فیسبوک: تبلیغات در فیسبوک دسترسی به جامعه بزرگی از کابران آنلاین را میسر می کند. در حال حاضر، بیش از 1.5 میلیارد پروفایل فعال در فیسبوک وجود دارد. با وجود اینکه الزامات پایه ای مورد نیاز برای تبلیغ در فیسبوک تنها شامل یک عنوان و خود تبلیغ است، امکانات نامحدودند. شما می توانید پستی را در وبسایت خود و یا صفحه فیسبوک خود منتشر کنید. شما می توانید پستی را تنها در فیسبوک، اینستاگرام و یا وبسایت یا اپلیکیشن طرف سومی ارسال کنید. انواع مختلف تبلیغات بسته به اهداف شرکت شما وجود دارند. آنها همچنین می توانند معیارهای متفاوتی برای سنجش کارایی کمپین های شما (مانند کلیک ها، تعاملات، تبدیل، فروش و غیره) ایجاد کنند.
- لینکدین: لینکدین توانایی انتشار تبلیغات (از نوع متن و یا چندرسانه ای) را برای گسترش محتوا یا اخبار تبلیغی ارائه می کند. برای دسترسی به مخاطبان هدفی که می خواهید تبلیغات شما به آنها برسد، طبعاً یک عنوان خوب نیز در اینجا ضروری است. علاوه بر آن، شما می توانید مشخص کنید که آیا می خواهید کاربران از وبسایت و یا حتی پروفایل لینکدین کسب وکار شما بازدید کنند یا نه. برای اطلاعات بیشتر مقاله استفاده از لینکدین برای کسب و کار را مطالعه کنید.
- توییتر: کسب وکارها از مزایای تبلیغات در توییتر برای گسترش دسترسی به توییت هایشان و درنتیجه کسب “تعامل توییت” بهتر، بهره می برند. شرکت هایی که از توییتر استفاده می کنند، از یک سیستم پرداخت به نام “هزینه به ازای تعامل (CPI)” استفاده می کنند. در این روش تنها زمانی که یک کاربر به صورت مؤثر با یک توییت، مثل اشتراک گذاری، ریتوییت، یک لایک و غیره تعامل داشت شما هزینه پرداخت می کنید. در این شبکه اجتماعی، با توجه به اهدافی که یک کسب وکار می خواهد به آن دست پیدا کند، انواع متفاوتی از کمپین ها وجود دارند.
- تبلیغات روی شبکههای اجتماعی
- اینستاگرام: تبلیغات در اینستاگرام بسیار ساده است. هر تبلیغی با برچسب “Sponsored” مشخص شده است تا به کاربران بگوید که این پست، بخشی از تبلیغات پولی است. همچنین گزینه کلیک روی “Learn more” نیز کاملاً واضح است. با کلیک روی این CTA، شما به صورت مستقیم می توانید به وبسایت تبلیغ کننده دسترسی پیدا کنید. شرکتی که در اینستاگرام تبلیغ می کند، می تواند تبلیغات را برای مخاطبان خاص برمبنای حساب های کاربری دنبال شده، تاریخچه جستجو و یا براساس لایک هایی که به یک صفحه فیسبوک داده شده، ایجاد کند. هم اکنون حدود یک میلیارد کاربر در اینستاگرام اکانت دارند.
در مقاله بعدی به بررسی ادامه این بحث می پردازیم.