جوملا یک سیستم اپنسورسی بوده و امکان توسعه توسط برنامهنویسان تحت وب را دارد. در این مقاله ودر ادپامه مطالب قبلی جوملا به بررسی برخی دیگر از بخشهای این سایتساز قدرتمند می پردازیم .
تنظیمات ایمیل
این بخش تنظیمات ایمیل سایت شما را شامل میشود که میتوانید به شخصیسازی بخشهای موجود در آن بپردازید.
- ارسال ایمیل: در این بخش میتوانید به فعالسازی یا غیرفعالسازی ایمیل از طریق سیستم جوملا اقدام کنید که به صورت پیشفرض فعال است.
- ارسال ایمیل غیر فعال شد: این گزینه شامل ایمیلهای ارسالی به کاربران است که میتوانید با غیرفعالسازی آن، ارسال ایمیل را تنها برای کاربران سایت خود فعال کنید.
- ایمیل فرستنده: در این بخش میتوانید یک ایمیل وارد کنید تا در صورت ارسال ایمیل، این ایمیل برای پاسخ دادن کاربران به ایمیل ارسال نمایش داده شود.
- نام فرستنده: در این بخش باید نامی وارد کنید که ایمیلهای ارسالی با آن نام نمایش داده شوند؛ پیشنهاد میکنیم در این بخش نام سایت را وارد کنید تا کاربران بتوانند مرجع ارسال ایمیل را مشاهده کنند.
- سیستم ایمیل: در این بخش میتوانید سیستم ارسال ایمیل سایت خود را وارد کنید؛ در این بخش میتوانید از ارسالکننده سرور خود یا از یک ارسالکننده خارجی استفاده کنید. در صورت انتخاب گزینه SMTP چند فیلد دیگر برای شما نمایش داده میشوند که باید اطلاعات سرویس دیگر نظیر سرویس SMTP گوگل را وارد کنید.
- هاست SMTP: در این بخش میتوانید اطلاعات هاست SMTP خود را وارد کنید تا جوملا بتواند به آن متصل شود.
- پورتSMTP : با استفاده از این بخش میتوانید پورت SMTP را جهت اتصال جوملا به آن وارد کنید.
- امنیت SMTP: در این بخش میتوانید نوع اتصال به SMTP را جهت افزایش امنیت سایت جوملایی خود انتخاب کنید.
- تشخیص هویت SMTP: در این بخش نیز میتوانید در صورت استفاده از یک STMP خاص حساب کاربری خود را وارد کنید؛ در صورت انتخاب گزینه بلی دو فیلد دیگر نمایان میشوند.
- نام کاربری SMTP: در این بخش میتوانید نامکاربری مربوط به حساب کاربری خود را وارد کنید.
- رمزعبور SMTP: در این بخش میتوانید رمزعبور مربوط به حساب کاربری خود را وارد کنید.
- ارسال ایمیل برای تست: با استفاده از این گزینه میتوانید یک ایمیل برای خود وارد کنید تا نوع ارسال آن نظیر اسپمشدن آن را بررسی کنید.
مجوزها
در این بخش میتوانید سطح دسترسی نقشهای کاربری سایت خود را شخصیسازی کنید و در صورت نیاز میتوانید دسترسیهای مختلف هریک از نقشهای کاربری که توسط جوملا به صورت پیشفرض تعیین شده است را تغییر دهید.
نقشهای کاربری
در هر سیستم مدیریت محتوا شما نیازمند برخی از نقشهای کاربری هستید تا با استفاده از آن بتوانید بخشهای مختلف سایت را در اختیار آنها قرار دهید.
- عمومی: این نقش کاربری برای تنظیم حالت پیشفرض دسترسیها است تا بتوانید در سایر نقشهای کاربری راحتتر به شخصیسازی آنها بپردازید.
- ثبتنام کرده: این نقش کاربری مربوط به کاربرانی است که در سایت شما عضو شدهاند و زیرمجموعههای زیادی را نیز شامل میشود.
- نویسنده: این نقش کاربری برای نویسندگان سایت شما است که میتوانند مطالبی را در سایت ارسال کنند.
- ویرایشگر: این نقش کاربری برای ویرایشگر مطالب سایت شما است که میتوانند مطالبی را در سایت ویرایش کنند.
- ناشر: این نقش کاربری برای ناشران سایت شما است که میتوانند مطالبی را در سایت منتشر کنند.
- کاربران ارشد: این نقش کاربری برای کاربران ارشد سایت است که میخواهید به آنها سطح دسترسی بیشتری نسبت به کاربران عضو بدهید.
- مدیر: اگر بخواهید برای سایت خود به غیر از مدیر اصلی یک یا چند مدیر دیگر با سطح دسترسی بالا ایجاد کنید، این نقش کاربری مربوط به آنها خواهد بود.
- مدیر کل: این نقش کاربری نیز برای مدیران اصلی سایت شما است که میتوانید دسترسی تمامی بخشهای سایت خود را به آنها بدهید.
- مهمان: این نقش کاربری مربوط به افرادی است که از سایت بازدید میکنند اما در سایت عضو نشدهاند! معمولا این نقش کاربری هیچگونه دسترسی به بخش مدیریت سایت نخواهد داشت.
تنظیمات مجوزها
در این بخش میتوانید میزان دسترسی هر نقش کاربری به بخشهای مختلف سایت خود را تعیین کنید تا به میزان موردنظر شما به بخش مدیریت دسترسی داشته باشند.
عمل
در این بخش میتوانید نوع عملی که هر یک از گزینههای در دسترس برای شما انجام میدهند را مشاهده کنید.
- ورود به بخش کاربری: با استفاده از این گزینه میتوانید ورود به بخش کاربری (صفحهاصلی سایت) را برای نقش کاربری موردنظر خود مشخص کنید.
- ورود به بخش مدیریت: با استفاده از این گزینه میتوانید ورود به بخش مدیریت را برای نقش کاربری موردنظر خود مشخص کنید.
- دسترسی در حالت آفلاین: با استفاده از این گزینه میتوانید دسترسی به سایت در حالت آنلاین نبودن را برای کاربران با نقشکاربری موردنظر خود فعال کنید.
- مدیر ارشد: در این بخش میتوانید وظایف مدیر ارشد که شامل دسترسی به تمامی بخشهای سایت است را برای یک نقش کاربری خاص فعال کنید.
- دسترسی به کامپوننتها: با استفاده از این گزینه میتوانید دسترسی به کامپوننتها را برای نقش کاربری موردنظر خود فعال کنید و این دسته از کاربران میتوانند به تمامی کامپوننتهای فعال در سایت جوملایی شما دسترسی داشته باشند.
- ایجاد: با استفاده از این گزینه میتوانید ایجاد یک مطلب یا کاربر جدید در سایت جوملایی خود را برای نقش کاربری موردنظر خود فعال کنید.
- حذف: با استفاده از این گزینه میتوانید حذف یک مطلب یا کاربر جدید در سایت جوملایی خود را برای نقش کاربری موردنظر خود فعال کنید.
- ویرایش: با استفاده از این گزینه میتوانید ویرایش یک مطلب یا کاربر جدید در سایت جوملایی خود را برای نقش کاربری موردنظر خود فعال کنید.
- ویرایش حالت: با استفاده از این گزینه میتوانید ویرایش نقش کاربری سایر کاربران در جوملا را برای نقش کاربری موردنظر خود فعال کنید.
جوملا یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا است که با استفاده از آن قادر به ایجاد یک سایت بسیار حرفهای، قدرتمند و بهینه برای موتورهای جستجو راهاندازی کنید.با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا قادر به راهاندازی انواع وبسایت با قابلیتهای مختلف خواهید بود که از این نظر یکی از برترین سیستمهای سایتساز در سراسر دنیا به شمار میآید.