اگر از همراهان همیشگی پرشین تولز هستید، حتماً مقاله قبلی در مورد آموزش گوگل سرچ کنسول را خواندهاید! در این مقاله هم قصد داریم به بررسی ادامه این بحث بپردازیم تا بتوانید با استفاده از این ابزار و بهینهسازی سایت با استفاده از آن، سئوی سایت خود را بهبود ببخشید و ترافیک ورودی سایت خود را افزایش دهید.
آموزش فعال کردن نشانه گذاری Schema Markup در وردپرس
افزونه schema وردپرس در مخزن وردپرس به ثبت رسیده و تاکنون موفق شده بیش از ۴۰٫۰۰۰ نصب فعال و کسب امتیاز ۴٫۸ شود. که با استفاده از این افزونه میتوانید اقدام به نشانهگذاری Schema Markup در وردپرس کنید. برای استفاده از این افزونه ابتدا به صفحه افزونه در مخزن وردپرس رفته و سپس با استفاده از آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب کنید. بعد از نصب و فعال سازی افزونه منویی با نام Schema در پیشخوان سایت وردپرسی شما اضافه میشود که با کلیک روی آن میتوانید به صفحه افزونه برای انجام تنظیمات نشانه گذاری schema در وردپرس هدایت شوید.
- Site Type: از این گزینه باید نوع دسته بندی سایت خود را مشخص کنید. در اینجا سایت شما میتواند در انواع دستههای زیر قرار داشته باشد و که بسته به نوع محتوایی که منتشر میکنید باید موضوع مرتبط با سایت خود را انتخاب کنید.
- Blog or Personal: وبلاگ یا سایت شخصی
- Online Shop: فروشگاه آنلاین
- News and Magazine: سایت مجلهای و خبری
- Small Offline Business: کسب و کار سنتی کوچک
- Corporation: سایت شرکتی
- Portfolio: سایت نمونه کار
- Photography: سایت عکاسی
- Music: سایت موزیک
- Niche Affiliate / Reviews: سایت نقد و بررسی
- Online Business Directory: دایرکتوری تجارت آنلاین
- Knowledgebase / Wiki: سایت پایگاه دانش
- Question & Answer: سایت پرسش و پاسخ
- School or College: سایت مدرسه و دانشگاه
- Something else
- Publisher Logo: از این بخش باید یک لوگو با اندازه ۶۰*۶۰۰ پیکسل و با فرمت png یا jpg را انتخاب کنید. بعد از ساختن تصویر با این اندازه کافیه روی دکمه Upload File کلیک کرده و لوگو رو در رسانه وردپرس آپلود کنید.
تنظیمات گراف دانش یا Knowledge Graph
با رفتن به این تب میتوانید اطلاعات هویتی مربوط به سایت خود را که شامل نام، آدرس سایت، صفحات اجتماعی، نمایش عناوین سایت در نتایج جستجو، صفحات درباره و تماس، فعالیت حقیقی یا حقوقی و… را مشخص کنید.
This Website Represent: با استفاده از این گزینه ابتدا مشخص کنید که سایت شما یک صفحه شخصی و حقیقی است و یا این که متعلق به یک شرکت است و به صورت حقوقی فعالیت دارید. در صورتی که فعالیت شخصی داشته باشید باید گزینه Person رو انتخاب کنید و در صورت داشتن فعالیت شرکتی باید گزینه Organization را انتخاب کنید. بعد از انتخاب یکی از این گزینهها چند فیلد دیگه نمایش داده خواهد شد که شامل موارد زیر هستند.
- Person Name یا Organziation Name: در این گزینه بسته به انتخاب شخصی یا شرکتی باید نام شخص یا نام شرکت را وارد کنید.
- Website URL: در این گزینه باید آدرس سایت خودتون رو وارد کنید.
- Logo(در صورت انتخاب شرکتی): در این گزینه هم باید لوگو شرکت را وارد کنید.
Enable Sitelinks Search Box: با فعال کردن این گزینه در نتایج جستجوی سایت شما باکس جستجویی قرار میگیرد که کاربران با جستجو کردن در این باکس جستجو قادر هستند مطالبی که در سایت شما وجود داره را از طریق گوگل جستجو کنند.
Enable Site Name: با فعال کردن این گزینه هم نام سایت در کنار آدرس سایت نمایش داده میشود که بعد از فعال کردن این گزینه دو باکس Site Name و Site Alternate Name نمایش داده میشود که باید در این گزینهها به ترتیب نام دلخواه و نام جایگزین را وارد کنید. در نهایت بعد از فعال کردن این دو گزینه سایت شما مشابه تصویر بالا در نتایج جستجو نمایش داده خواهد شد. با رفتن به صفحه Social Profiles میتوانید آدرس شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، لینکدین و… که از آن استفاده میکنید را در این بخش وارد کنید.
Contact Type: از این گزینه ابتدا نوع تماس و پشتیبانی را مشخص کنید. این گزینه می تواند شامل موارد زیر باشه:
- Customer Support: پشتیبانی مشتریان
- Technical Support: پشتیبانی فنی
- Billing Support: پشتیبانی مالی
- Bill Payment: پرداخت
- Sales: واحد فروش
- Reservations: واحد رزرو
- Credit Card Support: پشتیبانی پرداخت با کارتهای اعتباری
- Emergency: پشتیبانی اضطراری
- Baggage Tracking: پشتیبانی پیگیری سفارشات
Telephone: در این گزینه شماره تلفن تماس خود را به همراه کد کشور وارد کنید.
URL: در این گزینه هم می توانید آدرس صفحه تماس را وارد کنید.
About Page: از این گزینه برگه درباره را انتخاب کنید.
Contact Page: از این گزینه برگه تماس در وردپرس را انتخاب کنید.
با فعال کردن هر کدام از گزینههای نمایش داده شده هم میتوانید قابلیت نمایش اطلاعات schema در وردپرس که به صورت زیر هستند را در گوگل نمایش دهید.
- اطلاعات schema موجود در هدر و فوتر وردپرس
- نمایش مسیرهای Breadcrumbs در وردپرس
- نمایش نظرات
- نمایش فایلهای ویدیویی
- نمایش فایلهای صوتی
Delete Data on Uninstall: با فعال کردن تیک این گزینه، وقتی افزونه وردپرس را حذف کنید کلیه اطلاعات نشانه گذاری schema وردپرس که در دیتابیس مشخص شدند، حذف شده و پس از مدتی نهایتاً از نتایج گوگل نیز حذف خواهند شد.
Disable Duplicate Features that Yoast SEO Offers: از آن جایی که افزونه سئو وردپرس برخی از اطلاعات Schema را نمایش میدهد، بهتر است این گزینه رو فعال کنید تا در صورتی که برخی از دادههای نشانه گذاری محتوا که توسط افزونه سئو وردپرس توسط گوگل قابل مشاهده هستند و افزونه schema وردپرس هم این دادهها را تولید میکند، از حالت کپی و وجود دوتایی این اطلاعات جلوگیری کنید. با فعال کردن این گزینه، اطلاعاتی که توسط افزونه سئو وردپرس ساخته شده باشند در نتایج جستجو نمایش داده خواهد شد.
تنظیمات Types افزونه Schema وردپرس
بعد از این که تنظیمات افزونه را نهایی کردید بر اساس همین تنظیمات افزونه در منو Types انواع مختلفی از محتوا را برای نوشتهها و برگهها مشخص می کند که با استفاده از آن می توانید بر اساس دسته بندی نوع نوشته، مشخص کنید که دادههای Schema وردپرس به چه شکلی خواهند بود. به عنوان مثال در این نمونه سایت من یک وبلاگ و سایت شخصی بوده که در این صورت برای نوشتهها حالت Article که مربوط به نوشته و مقاله است مشخص خواهد شد.
حالا برای این حالت افزونه مشخص میکند که نوشتهها به صورت مقالهای هستند و در ادامه باید مشخص کنید که فایلهای ویدیویی و صوتی به چه شکلی در نتایج جستجو نمایش داده شوند. در این افزونه برای هر پست تایپ در وردپرس یک schema ساخته شده که در اینجا چون ما فقط پست تایپ نوشته و برگه را داریم و موضوع سایت هم وبلاگ است، نوع Article برای آن انتخاب شده و اطلاعاتی مثل پست تایپ، تعداد محتوا و بازدید هم در آن قابل مشاهده است. حالا برای این که امکان نمایش اطلاعات را شخصی سازی کنیم کافی است به صفحه ویرایش هر کدام مراجعه کنیم.
- آموزش سئو و بهینهسازی وردپرس با افزونه Yoast SEO
- Schema Markup Type: با استفاده از این گزینه میتوانید نوع داده schema را مشخص کنید. با فعال کردن گزینه Post meta باکسی نمایش داده میشود که در آن میتوانید کدهای متاتگ مربوط به سایر افزونهها را وارد کنید که اگر داده تکراری وجود داشت از آن جا بخواند و با مشکل دوتایی بودن دادهها مواجه نشوید. در آخرین نسخه از افزونه سازگاری با افزونه Yoast سئو وجود دارد.
- Article Type: بعد از اینکه نوع سایت مشخص شد باید از اینجا انتخاب کنید که نوشتهها برای چه نوع سایتی هستند که در اینجا چون وبلاگی است، گزینه BlogPosting را انتخاب میکنیم.
- Video Markups: با استفاده از این بخش میتوانید انتخاب کنید که اگر در نوشته ویدیو وجود داشت به چه شکلی نمایش داده شود که در اینجا توصیه میکنیم گزینه Single Video را انتخاب کنید. چون اگر ویدیویی وجود داشته باشه معمولا در هر نوشته یک مورد خواهد بود اما اگر در نوشتهها تعداد ویدیوها بیشتر از یکی است گزینه Multiple videos را انتخاب کنید.
- Audio Markups: این گزینه هم مشابه ویدیوها است که در مورد بالایی توضیح داده شد. با این تفاوت که در اینجا به جای ویدیو منظور فایلهای صوتی هستند.
حالا به همین ترتیب میتوانید دادههای schema وردپرس رو برای برگهها، محصولات و هر نوع پست تایپ دلخواه در وردپرس که دارید سفارشی سازی کنید. بعد از اینکه کلیه تنظیمات افزونه رو انجام دادید و شخصی سازی کردید باید چند روزی منتظر بمانید تا کلیه لینکهای سایت شما در نتایج جستجو بروزرسانی شود و تاثیری که این افزونه در نمایش دادههای ساختار یافته خواهد داشت را ببینید.
حالا تصور کنید مشکلی در این مسیر رخ دهد،اگر بخواهید عملکرد این داده ساختار یافته را بهبود ببخشید می بایست وضعیت آن را در سرچ کنسول گوگل بررسی نمایید. برای بررسی بیشتر و پیگیری وضعیت نمایش لوگو سایت در نتایج گوگل می بایست به بخش logos سرچ کنسول گوگل مراجعه نمایید. در این قسمت مشکلات مربوطه برای شما لیست شده اند و باید در صدد رفع آن ها بکوشید. در ادامه به شرح مفصل این موضوع خواهیم پرداخت.