اولی نسخه‌هایی که از گوشی‌های تاشو مدرن به بازار آمده بود، مشکلاتی داشت که باعث می‌شد، خیلی از کاربران به سراغ خرید آن‌ها نروند. اما همچنان باورهای اشتباهی که از همان روزهای اول باقی مانده‌اند، باعث شده تا بسیاری از افراد هنوز از گوشی‌های تاشو دوری کنند در صورتی که خیلی از آن نواقص حل شده‌اند. برای آشنایی با ویژگی‌های جدید گوشی‌های تاشو و همچنین رفع برخی از ابهامات، چند مورد از مهم‌ترین باورهای اشتباه در مورد این گوشه‌ها را در نوشته‌ی امروزمان بررسی می‌کنیم.

6 تصور اشتباه درباره گوشی‌های تاشو

گوشی‌های تاشو دوام زیادی ندارند

دیگر آن روزها گذشته که گوشی‌های تاشو به‌اندازه گوشی‌های هوشمند معمولی دوام نداشتند. به‌عنوان مثال، Galaxy Z Fold 6 را در نظر بگیرید. سامسونگ ادعا می‌کند که صفحه‌نمایش انعطاف‌پذیر این گوشی حداقل می‌تواند تا ۲۰۰,۰۰۰ بار باز و بسته شدن دوام بیاورد. حتی اگر صفحه‌نمایش را روزانه چند صد بار (که این تعداد خیلی بیشتر از استفاده واقعی است) باز و بسته کنید، گوشی باید به‌آسانی بین سه تا پنج سال برای شما کار کند.

اما تنها Galaxy Z Fold 6 نیست که چنین دوام بالایی ارائه می‌دهد. OnePlus Open که اولین گوشی تاشوی این شرکت است، می‌تواند تا یک میلیون بار باز و بسته شدن را تحمل کند. البته نمی‌توان دقیقاً گفت که این گوشی پنج برابر مقاوم‌تر از Galaxy Z Fold 6 است. با این حال، این آمار اطمینان بیشتری نسبت به کیفیت ساخت و دوام صفحه‌نمایش انعطاف‌پذیر و لولای این گوشی به ما می‌دهد که همه چیز را کنار هم نگه می‌دارد.

با این حال، خریداران نباید رتبه‌بندی دوام را به‌عنوان بهانه‌ای برای برخورد خشن با گوشی تاشو تلقی کنند؛ چیزی که برای همه گوشی‌های هوشمند نیز صادق است (مگر اینکه مدل‌های مقاوم و خاص که برای استفاده در محل‌های کاری متفات طراحی شده‌اند خریداری کنید). سقوط سخت از پله‌ها یا افتادن از ارتفاع زیاد می‌تواند به یک گوشی تاشو به همان اندازه آسیب برساند که به یک گوشی هوشمند معمولی آسیب می‌زند. اما اگر با دقت معقول با آن برخورد شود، یک گوشی تاشو می‌تواند به‌اندازه یک پرچمدار معمولی دوام بیاورد.

گوشی‌های هوشمند تاشو ضد آب نیستند

در حالی که این موضوع چند سال پیش درست بود، اکنون دیگر صحت ندارد. مدل‌هایی مانند  OnePlus Open، Motorola Razr+ (2024)  و Pixel 9 Pro Fold دارای رتبه‌بندی رسمی IP برای مقاومت در برابر آب هستند. در حالی که مدل اول دارای رتبه‌بندی IPX4 برای محافظت در برابر پاشش آب است، دو مدل دیگر دارای رتبه‌بندی IPX8 هستند که برای غوطه‌ور شدن در عمق یک متری آب شیرین تا ۳۰ دقیقه کافی‌اند. باید در نظر بگیرید که گوشی‌ها تاشو هم مثل دیگر تکنولوژی‌های حال حاضر در حال رشد هستند و به نظر می‌رسد، این رشد با سرعت بالایی درحال انجام است.

Samsung Galaxy Z Fold 6 و Flip 6 استاندارد مقاومت در برابر آب و گردوغبار را در میان گوشی‌های تاشو ارتقا داده‌اند. این گوشی‌ها دارای رتبه IP48 هستند و می‌توانند تا ۱.۵ متر در آب شیرین (بدون حرکت) برای مدت ۳۰ دقیقه دوام بیاورند. البته، هیچ‌کس گوشی تاشو را برای شنا کردن نمی‌خرد. در دنیای واقعی، این رتبه‌بندی‌ها باید برای محافظت از گوشی تاشو در برابر ریختن تصادفی مایعات یا گیر شدن در باران کافی باشد.

نمایشگر تاشو و چالش ایجاد چین در وسط صفحه

گوشی‌های تاشو با استفاده از صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر ساخته می‌شوند؛ صفحاتی که می‌توانند بدون ترک خوردن یا آسیب دیدن پنل‌های داخلی خم شوند. با این حال، با وجود ماهیت انعطاف‌پذیر این صفحات، عمل فیزیکی تا شدن یک برآمدگی در وسط ایجاد می‌کند (جایی که لولا دو نیمه گوشی را به هم متصل می‌کند) که به‌صورت یک چین روی صفحه قابل مشاهده است. اما این موضوع مانع از تلاش تولیدکنندگان برای کمتر کردن این پدیده نشده.

در طول سال‌ها، تولیدکنندگان روی صفحه‌نمایش‌های تاشو کار کرده‌اند تا این چین در مرکز صفحه نمایش در حالت باز، کمتر به چشم بیاید. در مقایسه با چین مشاهده‌شده در نسخه‌های اولیه  Galaxy Z Fold، چین موجود در مدل Fold 6 بهبود چشمگیری داشته است. اگر این موضوع هنوز شما را آزار می‌دهد، می‌توانید OnePlus Open را در نظر بگیرید، زیرا چین روی صفحه داخلی آن به‌سختی قابل مشاهده است.

گوشی‌های تاشو حجیم هستند و در جیب جا نمی‌شوند

این مورد بیشتر یک نگرانی برای خریداران به شمار می‌آید. گوشی‌های تاشو، به‌ویژه مدل‌های کتابی که به‌صورت افقی باز می‌شوند، ممکن است در نگاه اول بزرگ و حجیم به نظر برسند. مخصوصا برای افرادی مثل من که ترجیح می‌دهند، گوشی سبک و نازکی داشته باشند که خیلی توی جیبشان بد به نظر نیاید. با این حال، این گوشی‌ها به‌اندازه گوشی‌های هوشمند معمولی با یک قاب محافظ ضخیم، قابل‌حمل هستند. برای روشن شدن این موضوع، چند مثال ارائه می‌کنم:

ابعاد Galaxy Z Fold 6 عبارتند از: ۱۵۳.۵ در ۶۸.۱ در ۱۲.۱ میلی‌متر و وزن آن ۲۳۹ گرم است. برای مقایسه، یک Galaxy S24 Ultra  با قاب محافظ Samsung Standing Grip حدود ۱۲.۸ میلی‌متر ضخامت دارد و وزنی حدود ۲۸۸ گرم دارد. حتی بدون در نظر گرفتن قاب محافظ، Galaxy Z Fold 6 تنها کمی ضخیم‌تر و سنگین‌تر از بهترین پرچمدار شرکت سامسونگ است. البته این‌که برای خیلی از گوشی‌های تاشو نمی‌شود که گارد محافظ پیدا کرد، خود یک ایراد به حساب می‌آید اما خود گوشی آن‌قدرها که فکر می‌کنید بزرگ نیست.

اما اگر یک گوشی تاشو باریک‌تر بخواهید، می‌توانید OnePlus Open را انتخاب کنید که تنها ۱۱.۷ میلی‌متر ضخامت دارد یا Google Pixel 9 Pro Fold که با ضخامت ۱۰.۵ میلی‌متر، یکی از باریک‌ترین گوشی‌های تاشو موجود در دنیاست. اگر علاقه‌ای به مدل‌های بزرگ با نمایشگر وسیع ندارید، می‌توانید به سراغ مدل‌های تاشو کوچک‌تر، مانند Galaxy Z Flip 6 یا Moto Razr (2024) بروید که در حالت بسته، نصف فضای یک گوشی معمولی را در جیب شما اشغال می‌کنند و از نظر ظاهری واقعا جذابند!

دوربین‌های گوشی‌های تاشو کیفیت خوبی ندارند

نگاهی به جدیدترین گوشی‌های تاشو بیندازید؛ متوجه می‌شوید که همه آن‌ها دوربین‌های چندگانه مدرن هستند. به‌عنوان مثال، OnePlus Open  دارای تنظیمات دوربین سه‌گانه است که شامل یک حسگر اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، یک حسگر تله‌فوتو ۶۴ مگاپیکسلی و یک حسگر اولتراواید ۴۸ مگاپیکسلی است. دو حسگر اول به تثبیت‌کننده نوری تصویر (OIS) نیز مجهز هستند. اگر مشخصات OnePlus 12 را بررسی کنید، متوجه می‌شوید که هر دو گوشی از نظر تنظیمات دوربین، مشابه هستند.

البته این موضوع در مورد مدل‌هایی مثل Galaxy Z Fold 6 یا Google Pixel 9 Pro Fold صدق نمی‌کند. اما حتی این گوشی‌ها نیز دارای دوربین‌هایی نسبتاً همه‌کاره هستند که می‌توانند در اکثر موقعیت‌ها عملکرد خوبی داشته باشند. آن‌ها شاید به‌اندازه بهترین گوشی‌های بازار عالی نباشند، اما به‌راحتی در رده دوم برترین‌ها قرار می‌گیرند. پس باید این باور را به این شکل تصحیح کرد که دوربین‌های گوشی‌های تاشو به اندازه آخرین نسل پرچم‌دارها خوب نیستند، وگرنه در حال حاضر این گوشی‌ها دوربین‌های خیلی خوبی روی خود دارند.

گوشی‌های تاشو گران‌تر از گوشی‌های معمولی هستند

یکی از رایج‌ترین باورهای غلط در مورد گوشی‌های تاشو این است که آن‌ها گران‌تر از پرچمداران معمولی هستند. اما اگر کمی تحقیق کنید، می‌توانید این باور را نقض کنید. برای شروع، یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین گوشی‌های تاشو موجود در بازار ایالات متحده Motorola Razr+ 2024 (نسخه ۲۵۶ گیگابایتی) است که ۷۴۹.۹۹ دلار قیمت دارد . این گوشی دارای یک صفحه‌نمایش بزرگ روی کاور، پردازنده قدرتمند Snapdragon 8s Gen 3 SoC و یکی از روان‌ترین رابط‌های کاربری اندروید را ارائه می‌دهد.

اگر کاربر سامسونگ هستید، می‌توانید Galaxy Z Flip 6 (نسخه ۲۵۶ گیگابایتی) را با قیمت ۸۴۹.۹۹ دلار تهیه کنید. این گوشی تجربه کاربری آشنای One UI، ویژگی‌های هوش مصنوعی جدید سامسونگ، پردازنده سریع‌تر و عمر باتری مناسبی را ارائه می‌دهد. جالب اینجاست که Galaxy S24 (نسخه ۲۵۶ گیگابایتی) نیز با همین قیمت به فروش می‌رسد. در مجموع با بیشتر شدن تنوع گوشی‌های تاشو، قیمت آن‌ها به نسبت روزهای اول کاهش زیادی داشته است و همچنین مدل‌های ارزان‌تری از آن‌ها هم به بازار آمده است.

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *