ChatGPT یک ابزار فوق‌العاده مفید است، اما با وجود پیشرفت‌های مداوم  OpenAI، همچنان محدودیت‌هایی دارد. در پست جدیدمان در پرشین تولز به هشت مورد از کارهایی که ChatGPT هنوز قادر به انجام آن‌ها نیست، می‌پردازیم.

به خاطر سپردن تمام مکالمات قبلی

ChatGPT دارای حافظه است، اما این حافظه محدود است. این ربات برخی اطلاعات مهم مانند جزییات مربوط به شما و ترجیحاتتان را به خاطر می‌سپارد، و حتی می‌توانید از آن بخواهید که موارد خاصی را ذخیره کند.

با این حال، حافظه آن بی‌نهایت نیست. این بدان معناست که اگر در یک مکالمه چیزی را بگویید، ممکن است در مکالمه‌ای دیگر کاملا از آن بی‌خبر باشد. در ویژگی  Projects، می‌توان اطلاعاتی را در هر پروژه ذخیره کرد، اما درخواست‌هایی که برای ذخیره اطلاعات انجام می‌شود، در حافظه عمومی ChatGPT باقی می‌ماند، نه در یک پروژه خاص.

تعامل با دستگاه‌های شما

گاهی اوقات، آرزو می‌کنید که ChatGPT بتواند مستقیما با دستگاه‌های شما تعامل کند، درست مانند Siri که می‌تواند روی آیفون یا مک شما موسیقی پخش کند، بلوتوث را خاموش کند یا تماسی برقرار کند.

حتی با وجود اینکه Siri اکنون در سیستم Apple Intelligence با ChatGPT یکپارچه شده است، باز هم ChatGPT قادر نیست از Siri بخواهد که تنظیمات دستگاه شما را تغییر دهد.

برخی چت‌بات‌های دیگر، مانند  Claude، قابلیت‌های پیشرفته‌تری دارند. به‌عنوان مثال، Claude در حالت آزمایشی می‌تواند نمایشگر کامپیوتر شما را ببیند، متن وارد کند، مکان‌نما را حرکت دهد و روی دکمه‌ها کلیک کند. اما در حال حاضر، ChatGPT همچنان محدود به اپلیکیشن خود است و نمی‌تواند با دستگاه‌های شما ارتباط مستقیم برقرار کند.

ایجاد تصاویر با استفاده از دستورات منفی

یکی از ضعف‌های ChatGPT (و بسیاری از ابزارهای هوش مصنوعی دیگر) این است که درک درستی از دستورات منفی ندارد.

مثلاً اگر از آن بخواهید تصویری از بابانوئل با سبیل اما بدون ریش بسازد، معمولاً همچنان یک بابانوئل با ریش به شما نشان می‌دهد! حتی اگر دستور خود را تغییر دهید و به‌جای «بدون ریش»، عبارت «با سبیل و چانه و فک کاملاً اصلاح‌شده» را بنویسید، باز هم ممکن است نتیجه دقیقا مطابق انتظار شما نباشد.

تنها راهی که شاید بتواند کار کند این است که از ChatGPT بخواهید تصویری از هرکول پوآرو در لباس بابانوئل ایجاد کند! اما حتی در این حالت، تصویر بیشتر شبیه یک کارآگاه بلژیکی در لباس بابانوئل خواهد بود تا یک بابانوئل بدون ریش!

تولید تصاویر از شخصیت‌های معروف یا دارای حق کپی‌رایت

یکی دیگر از محدودیت‌های ChatGPT این است که نمی‌تواند تصاویری از افراد مشهور یا شخصیت‌های دارای حق کپی‌رایت ایجاد کند.

مثلا اگر از آن بخواهید تصویری از میکی موس در حال اسکیت روی یخ ایجاد کند، به‌جای تصویر، پاسخی دریافت خواهید کرد که به دلیل محدودیت‌های محتوا، قادر به انجام این کار نیست.

این موضوع در اکثر چت‌بات‌های هوش مصنوعی صادق است، البته با یک استثنا : Grok، چت‌بات هوش مصنوعی که برای کاربران X (توئیتر سابق) در دسترس است، به شما اجازه می‌دهد تصاویری از هر شخص مشهوری که بخواهید ایجاد کنید. به‌عنوان مثال، می‌توانید با این ابزار، یک تصویر فوتورئالیستی از ایلان ماسک بسازید. (البته اینکه آیا اصلا بخواهید چنین کاری انجام دهید یا نه، بحث دیگری است!)

شناسایی افراد در تصاویر

درست همان‌طور که ChatGPT نمی‌تواند تصاویر افراد مشهور را تولید کند، همچنین قادر نیست افراد را از طریق تصاویر شناسایی کند.

به‌عنوان مثال، اگر تصویری از یک پرنده آپلود کنید، ChatGPT می‌تواند گونه آن را تشخیص دهد. اما اگر تصویر یک فرد را ارسال کنید، ChatGPT  اعلام خواهد کرد که قادر به شناسایی افراد از روی تصویر نیست.

حتی اگر تصویر متعلق به یک شخصیت سینمایی باشد (و نه یک فرد واقعی)، باز هم از شناسایی آن امتناع می‌کند.

تبدیل شدن به یک دستیار شخصی واقعی

ChatGPT به‌تازگی گامی به‌سوی هوش مصنوعی عامل‌محور (Agentic AI) برداشته است. درحالی‌که بیشتر چت‌بات‌ها فقط به سوالات پاسخ می‌دهند، AI عامل‌محور می‌تواند تصمیم بگیرد و اقدامات خودکار انجام دهد.

ChatGPT  قابلیت جدیدی به نام Tasks را معرفی کرده که به کاربران اجازه می‌دهد کارهایی را زمان‌بندی کنند، حتی زمانی که برنامه بسته باشد.

اما این قابلیت هنوز به‌اندازه کافی پیشرفته نیست تا ChatGPT را به یک دستیار شخصی واقعی تبدیل کند. محدودیت‌هایی وجود دارد، ازجمله حداکثر ۱۰ کار زمان‌بندی‌شده که برای استفاده حرفه‌ای کافی نیست. همچنین برخی وظایف برنامه‌ریزی‌شده ممکن است آن‌طور که باید، کار نکنند. با این حال، این ویژگی گامی در مسیر درست است.

دسترسی به محتوای پولی (Paywalled)

ChatGPT اطلاعات خود را از اینترنت دریافت می‌کند. در ابتدا، این به این معنی بود که اطلاعات آن تا یک تاریخ مشخص به‌روز بود و هرچه بعد از آن اتفاق می‌افتاد، در داده‌های آن وجود نداشت.

اما حالا ChatGPT می‌تواند در اینترنت جستجو کند و اطلاعات به‌روزتری ارائه دهد. بااین‌حال، اگر سایت موردنظر پشت یک دیوار پرداختی (Paywall) باشد، ChatGPT  قادر به مشاهده محتوای آن نخواهد بود.

بنابراین، اگر اطلاعات موردنظر شما در یک سایت پولی قرار دارد، ChatGPT  نمی‌تواند آن را برای شما پیدا کند.

همیشه درست نمی‌گوید!

ChatGPT بسیار مفید است، اما هنوز خطا دارد و مانند سایر ابزارهای هوش مصنوعی، گاهی اوقات پاسخ‌های نادرستی ارایه می‌دهد.

این بدان معناست که نباید همه چیزهایی را که ChatGPT به شما می‌گوید، بدون بررسی بپذیرید. گاهی اوقات، پاسخ‌های نادرست یا ساختگی ارائه می‌دهد که ممکن است بسیار متقاعدکننده به نظر برسند.

برای مثال، برخی کاربران از ChatGPT برای جستجوی مقالات در سایت How-To Geek استفاده می‌کنند، زیرا پردازش زبان طبیعی آن بسیار بهتر از جستجوی کلمات کلیدی سنتی است. اما حتی در این شرایط، گاهی اوقات نتایج اشتباهی ارائه می‌دهد.

مثلا برخی مواقع، ChatGPT  ممکن است وجود یک مقاله خاص را انکار کند، اما وقتی دوباره درخواست شود، همان مقاله را پیدا کند. در گذشته نیز، ChatGPT  حتی مقالات جعلی ایجاد کرده و لینک‌های تقلبی به آن‌ها ارایه داده است.

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *