در سالهای پس از ۲۰۰۰ میلادی برنامهنویسان به این فکر افتادند که برای طراحی یک سیستم جامع نیاز دارند تا بتوانند به کمک یکدگیر آن را گسترش دهند! این مشکل نیز از آنجا منشا گرفت که با طراحی سیستم مدیریت محتوای اختصاصی توسط یک برنامهنویس، توسعه و رفع مشکلات آن توسط برنامهنویس دیگر بسیار مشکل بود! بنابراین برنامهنویسهای مختلفی تصمیم به طراحی و توسعه سیستمهای مدیریت محتوا گرفتند تا با استفاده از آن بتوانند تمامی سایتهای دنیا را طراحی کنند و به کمک یکدیگر آن را توسعه دهند. جوملا یکی از مهمترین سیستمهای مدیریت محتوای اختصاصی است که به شما کمک میکند تا بتوانید سایت حرفهای خود را با صرف کمترین هزینه و زمان راهاندازی کنید و در صورت نیاز آن را توسعه دهید. در این مقاله قصد داریم به بررسی آموزش کامل این سیستم مدیریت محتوا از مرحله نصب تا مرحله توسعه بپردازیم تا بتوانید بدون هزینه سایت خود را راهاندازی کنید.
پایگاه داده
این بخش اطلاعات مربوط به پایگاه داده را شامل میشود که با استفاده از آن میتوانید اطلاعات سایت جوملایی خود را در بخش دیتابیس وارد کنید. برای اتصال جوملا به دیتابیس ابتدا باید یک دیتابیس در هاست یا لوکالهاست ایجاد کرده تا بتوانید این دو سیستم را به هم متصل کنید. بخش دیتابیس اهمیت بسیار زیادی دارد! بنابراین سعی کنید یک نام کاربری و رمز عبور بسیار ایمن برای دیتابیس خود انتخاب کنید؛ از طرف دیگر نیز باید دقت داشته باشید که اطلاعات دیتابیس خود را در اختیار سایر کاربران قرار ندهید تا دسترسی به اطلاعات سایت شما آسان نباشد. در دسترس دیگران قرار گرفتن دیتابیس به معنای خطر از بین رفتن و انتشار اطلاعات مهم سایت است.
تنظیمات پایگاه داده
در این بخش باید اطلاعات پایگاه داده یا همان دیتابیس خود را جهت اتصال سایت به دیتابیس وارد کنید. توجه داشته باشید که اطلاعاتی که برای ساختن دیتابیس وارد میکنید را نزد خود نگه دارید؛ زیرا در مرحله نصب و در آینده به آن نیاز خواهید داشت و از طرف دیگر اگر این اطلاعات ره به سایت کاربران بدهید، به راحتی میتوانید سایت شما را هک کنند و به اطلاعات سایت دسترسی یابند.
- نوع پایگاه داده: در این بخش باید نوع پایگاه داده خود را مشخص کنید تا جوملا بتواند به آن متصل شود؛ اگر سیستمهای هاست اشتراکی نظیر سیپنل یا دایرکتادمین استفاده میکنید، این گزینه را باید بر روی MYSQL قرار دهید.برای خرید هاست لینوکسی خارج از ایران با کنترل پنل cPanel از طریق سایت پرشین تولز اقدام فرمایید .
- نام هاست: در این بخش نیز باید نوع هاست خود را مشخص کنید که در هاستهای اشتراکی نام آن localhost است که به صورت پیشفرض نیز نوشته شده است.
- نام کاربری: در این بخش باید نام کاربری مربوط به هاست خود را که در هنگام ایجاد دیتابیس انتخاب کردهاید، درج کنید.
- رمز عبور: در این بخش باید رمز مربوط به نام کاربری مربوط به دیتابیس خود را درج کنید.
- نام پایگاه داده: در این بخش باید نام مربوط به پایگاه داده خود را که در هنگام ایجاد دیتابیس انتخاب کردهاید، درج کنید.
- پیشوند جداول: در این بخش باید پیشوند جداول را برای ذخیرهسازی در دیتابیس وارد کنید؛ پیشوند جداول نیز در تامین امنیت سایت بیتاثیر نیستند.
- فرآیند پایگاه داده قدیم: اگر اطلاعات یک دیتابیس قدیمی را وارد کردهاید، در این مرحله باید وظیفه جوملا را در حفظ یا حذف اطلاعات آن مشخص کنید. اگر اطلاعات آن مهم نیست، آن را حذف کنید تا تداخل ایجاد نشود.
- قبلی: اگر در مرحله قبل یک گزینه از تنظیمات را به درستی انجام ندادهاید، به راحتی میتوانید با کلیک بر روی این گزینه وارد مرحله قبل شوید و تنظیمات موردنظر خود را اعمال کنید.
- بعدی: با استفاده از این گزینه نیز میتوانید وارد بخش بعدی شوید و تنظیمات موجود در ادامه این مرحله را انجام دهید.
- مقایسه دو سیستم مدیریت محتوای وردپرس و جوملا – بخش اول
جوملا یکی از محبوبترین سیستمهای مدیریت محتوا است که با استفاده از آن قادر به ایجاد یک سایت بسیار حرفهای، قدرتمند و بهینه برای موتور جستجو راهاندازی کنید. با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا قادر به راهاندازی انواع وبسایت با قابلیتهای مختلف خواهید بود که از این نظر یکی از برترین سیستمهای سایتساز در سراسر دنیا به شمار میآید. این سیستم اپنسورس بوده و امکان توسعه توسط برنامهنویسان تحت وب را دارد. در این مقاله به بررسی برخی از بخشهای این سایتساز قدرتمند پرداختیم و در مقالات بعدی به بررسی بخشهای دیگر این CMS قدرتمند و حرفهای خواهیم پرداخت.