برندسازی به معنای درک مخاطب از کسبوکار شماست. به قول جف بزوس، صاحب آمازون، «برندینگ همان چیزی است که مردم پشت سر کسبوکار شما میگویند». این جمله به خوبی نشان میدهد که برندینگ فراتر از لوگو یا نام تجاری است و شامل احساسات، تجربیات و تصورات مردم از کسبوکار شما میشود. این مقاله نقش طراحی سایت در برندسازی را خواهیم خواند.
نقش طراحی سایت در برندینگ
هر کسبوکاری برای معرفی خود به مشتریها، برند خود را به شکل لوگو ارائه میدهد. نقش ساخت وبسایت در برندینگ و دیجیتال مارکتینگ، برای نمایش محصولات و خدمات، برجسته کردن برند و جذب مشتری با رنگهای مناسب و محتوای باکیفیت خواهد بود. وقتی برای کسبوکار خود یک وبسایت حرفهای طراحی کنید، تأثیر زیادی در ذهن مخاطب و همچنین در مطرح شدن برند شما خواهد داشت. به همین دلیل میتوانید با کمک ابزارهای موجود، نیازهای کاربر را شناسایی کنید و متوجه شوید که با جستجوی چه کلماتی وارد وبسایت شما شدهاند و به دنبال چه هستند.
مفهوم برندسازی
برندسازی یا برندینگ (Branding) به فرآیند ایجاد شناخت موثر و مثبت از یک کسب و کار، محصولات یا خدمات در ذهن مشتری با استفاده از مواردی مانند نام، لوگو و شعار گفته میشود. برندسازی به کسب و کارها کمک میکند تا خود را از رقبای خود متمایز کنند و یک پایگاه مشتری ایجاد کنند. مفاهیم برندسازی شامل موارد زیر است:
- جایگاهسازی برند (Brand Positioning)
- هویت برند (Brand Identity)
- شخصیت برند (Brand Personality)
- ارزش ویژه برند (Brand Equity)
برندسازی با وب سایت
- هویت برند: لوگوها، طرح های رنگی و تایپوگرافی به عنوان اجزای اصلی بصری هویت برند به شمار میروند که به آنها عناصر بصری گفته میشود. همچنین با انتقال شخصیت برند از راه زبان و پیام میتوان هویت برند را ساخت.
- ثبات برند: با حضور همه جانبه یک برند در وب سایت و رسانه های اجتماعی میتواند موفقیت چشمگیری به همراه داشته باشید. همچنین نقش شناخت و اعتماد در میان کاربران در برندسازی اهمیت ویژهای دارد.
- قصه گویی: ادغام عناصر داستان سرایی در طراحی برای برقراری ارتباط با داستان برند مهم است. برانگیختن احساسات از طریق طراحی برای ایجاد یک تجربه برند به یاد ماندنی نیز ارتباط عاطفی میان برند شما با کاربر ایجاد میکند.
-
ویژگیهای کلیدی یک وبسایت حرفهای
تاثیر طراحی وب سایت بر تجربه کاربری
جذابیت بصری یک برداشت مثبت از طریق طراحی وبسایت برای شناساندن برندتان است. ایجاد اعتماد با یک وبسایت حرفهای و طراحی خوب شما را برای رسیدن به اهدافتان نزدیک میکند. در چنین سایتی، طراحی منوها و مسیرهای ناوبری برای کاربران آسان است و آنها به راحتی میتوانند از صفحهای به صفحه دیگر بروند و به محصول یا مقاله موردنظرشان برسند. سرعت بارگذاری صفحات نیز بسیار مهم است، چرا که بر رضایت کاربر و رتبهبندی موتورهای جستجو تأثیر دارد. تکنیکهایی برای بهینهسازی تصاویر، کد و عملکرد سرور برای بهبود زمان بارگذاری صفحه وجود دارند که میتوانند سایت شما را بهبود دهند.
در ادامه موارد مهم برای داشتن یک سایت موثر را لیست میکنیم:
- اهمیت نکات بصری برای هدایت بهتر کاربران
- روانشناسی رنگ برای تاثیر روانی رنگ ها بر ادراک کاربر در شناخت هویت برند.
- انتخاب تایپوگرافی مناسب به کمک فونت خوانا
- تصاویر باکیفیت و چند رسانه ای و اطمینان از هماهنگی تصاویر با پیام برند
-
نکاتی درباره سئو سایتهای تک صفحهای
در نهایت، نقش طراحی وب در برندسازی از اهمیت ویژهای برخوردار است. یک وبسایت خوب نه تنها یک برند را به صورت بصری نشان میدهد و کاربر را به خود جذب میکند، بلکه به عنوان یک رابط کاربری مهم برای تعامل کاربران با محتوا، محصولات یا خدمات نیز عمل میکند. با در نظر گرفتن اصول برندسازی، طراحی کاربر محور و ارتباطات بصری مؤثر، طراحان وب قدرت شکل دادن به تجربیات آنلاین به یاد ماندنی و تأثیرگذار را دارند.
برای طراحی یک وبسایت قابل قبول، هنر و علم برای ایجاد زیباییشناسی مؤثر است و عناصر کلیدی همچون طرحبندی، رنگ، تایپوگرافی و تصاویر به عنوان اجزای اساسی وبسایت به شمار میروند. تعادل و تقارن در دستیابی به تعادل بصری برای یک تجربه کاربری هماهنگ و مناسب مهم است. همچنین، کنتراست و حفظ یک طراحی منسجم در وبسایت نیز برای هویت برند پراهمیت است.