ممکن است برنامههایی را بر روی گوشی اندروید خود نصب داشته باشید و نخواهید کسی به آنها دسترسی داشته باشد. اگر در شرایطی قرار بگیریم که بخواهیم گوشی خود را در اختیار شخص دیگری قرار دهیم، بهتر است برنامههایی مانند پیامرسانها یا گالری خود را مخفی کنیم. در این برنامهها، اطلاعات شخصی و حساسی وجود دارد که دوست نداریم توسط شخص دیگری مشاهده شوند. خوشبختانه، ترفندهایی برای پنهان کردن برنامهها در اندروید وجود دارد. در این مطلب با بهترین روشهای پنهان کردن برنامه در اندروید آشنا خواهید شد.
آیا مخفی کردن برنامهها در اندروید امکان پذیر است؟
بله! شما میتوانید برنامهها را با شیوههای مختلفی در سیستمعامل اندروید پنهان کنید. در ادامه، ۶ راه را برای مخفی کردن برنامهها و اطلاعات حساس گوشی معرفی میکنیم.
استفاده از قابلیت مخفی کردن اپلیکشین (Hide Apps)
در اندروید ۶ و بالاتر، قابلیت hide apps یا همان پنهان کردن برنامهها، به سیستمعامل اندروید اضافه شده است. با استفاده از این قابلیت، میتوانید برنامههای خود را بدون نیاز به نصب برنامههای جانبی، مخفی کنید. این قابلیت معمولاً در بخش تنظیمات گوشی قرار دارد. برای فعال کردن قابلیت مخفی کردن برنامهها در تنظیمات گوشی، مسیر زیر را طی کنید:
وارد تنظیمات شوید.
کلمه «Hide Apps» را جستجو سپس آن را لمس کنید.
برنامههایی که میخواهید مخفی شوند را انتخاب کرده و گزینه تأیید را بزنید.
مخفی کردن برنامه در گوشی سامسونگ با استفاده از قابلیت Hide Apps امکانپذیر است. همچنین امکان مخفی کردن برنامه در شیائومی هم با قابلیت مشابهای به نام App Lock وجود دارد.
نصب لانچر
یکی از روشهای مخفی کردن برنامه ها در اندروید، نصب لانچر است. نصب لانچر میتواند امکانات شخصیسازی گستردهای را نیز به گوشی اندرویدی شما اضافه کند.همچنین به کمک لانچر میتوانید لوگو و نام یک برنامه را عوض کنید تا شخصی که گوشی شما را در دست دارد، نتواند به سادگی برنامه موردنظر شما را پیدا کند.
اگر گوشی شما از قابلیت Hide Apps یا Secure Folder بهره نمیبرد، میتوانید از لانچر برای مخفی کردن برنامهها کمک بگیرید. لانچرهای زیادی در مارکتهای دانلود اپلیکیشن وجود دارند اما تعدادی از بهترین لانچرهای اندروید با قابلیت مخفی کردن برنامهها عبارتاند از:
- لانچر Nova
- لانچر Microsoft Launcher
- لانچر Apex Launcher
نصب این لانچرها، هم جلوه زیبایی را به گوشی شما میبخشد و هم قابلیت مخفی کردن برنامهها را در اختیار شما قرار میدهد. بنابراین این روش از بهترین روش های پنهان کردن برنامه در اندروید محسوب میشود.
استفاده از قابلیت پوشه امن (Safe Folder یا Secure Folder)
در این قابلیت، امکان مخفی کردن برنامهها وجود ندارد. اما میتوانید فایلهای حساس خود را به یک پوشه امن انتقال دهید. ورود به این پوشه نیز نیازمند وارد کردن رمزعبور است. قابلیت پوشه امن (Secure Folder) را میتوانید تقریباً در برنامههای مدیریت فایل تمامی گوشیهای اندرویدی پیدا کنید. برای مخفی کردن فایلهای حساس با استفاده از این روش، مراحل زیر را طی کنید:
وارد برنامه مدیریت فایل (File Manager) گوشی خود شوید.
گزینه Safe Folder یا Secure Folder را انتخاب کنید.
یک رمز یا الگو را برای ورود به Secure Folder تعیین کنید.
فایلهای موردنظر خود را به این پوشه منتقل کنید.
با این کار، اطلاعات موجود در پوشه امن تنها با وارد کردن رمزعبور و وارد شدن به پوشه امن نمایش داده میشوند و در دسترس خواهند بود. اگر در گوشی شما قابلیت Secure Folder وجود ندارد، میتوانید برنامه مدیریت فایل گوگل را از گوگل پلی دانلود کنید. با نصب این برنامه و باز کردن آن، گزینهای به نام Safe folder را مشاهده میکنید که عملکردی شبیه به Secure Folder دارد.
استفاده از برنامههای مخفی کننده
اگر نمیخواهید ظاهر برنامه خود را با نصب لانچر تغییر دهید، بهتر است از برنامههای مخفیکننده استفاده کنید. این اپلیکیشنها به شما در مخفیسازی تصاویر، ویدیوها، فایلها و اپلیکیشنها کمک میکند. همچنین با استفاده از این اپلیکیشنها میتوانید برای برنامههای مختلف، رمزعبور تعیین کنید. اپلیکیشن Vault میتواند عملکرد بسیار خوبی را در این زمینه داشته باشد.
این برنامه، بیش از صد میلیون بار از گوگل پلی دانلود شده و از بهترین روش های پنهان کردن برنامه در اندروید محسوب میشود. علاوه بر امکان مخفی کردن، قابلیتهایی برای مرور امن وب، انتقال امن دادهها و پشتیبانگیری از اطلاعات نیز در این برنامه وجود دارد.
غیرفعال کردن برنامهها
یکی از روشهای مخفی کردن برنامه در اندروید، غیرفعال کردن آناست. به کمک این قابلیت، میتوانید یک برنامه را بدون نیاز به حذف آن از روی گوشی مخفی کنید. غیرفعال کردن یک برنامه، منجر به حذف آن از لیست اپلیکیشنها میشود و دیگر کسی قادر به باز کردن و استفاده از آن نخواهد بود.
استفاده از حساب کاربری مهمان (Guest Account)
این روش در واقع یکی از روشهای مخفی کردن برنامه در اندروید محسوب نمیشود، ولی در عوض برای مخفی کردن اطلاعات حساس نظیر پیامها و تصاویر کاربرد دارد. با فعال کردن این قابلیت در هنگام قرض دادن گوشی به اشخاص دیگر، تصاویر، مخاطبان و سایر اطلاعات حساس شما مخفی میشوند. در Guest Mode، تنها ویژگیهای ضروری نظیر مرور وب در اختیار شخص مهمان قرار میگیرد.